Redactie - 09 april 2023

Twitter geeft ruimte voor propaganda en agressie overheid Rusland

Twitter is gestopt met het verbergen van accounts van de Russische overheid in de zoekresultaten. De voormalige Russische president Medvedev belooft op Twitter dat 'Oekraïne zal verdwijnen'. Dit lijkt op een oproep tot genocide zo staat te lezen in reacties.

Twitter geeft ruimte voor propaganda en agressie overheid Rusland image

Met name werden er beperkingen opgeheven voor de accounts van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, het Kremlin en het Russische ministerie van Defensie.

Medvedev meldt op Twitter dat 'Europa heeft Oekraïne niet nodig heeft' laat de Russische propaganda machine flink los met allerlei bedreigingen en beschuldigingen naar het Westen. 

Veel lezers hebben de tweet van Medvedev gemeld voor Hateful Content.

Holodomor

De oproep van Medvedev doet denken aan een eerdere massamoord middels een hongersnood strategie door Russische communistische leiders tijdens het Sovjet-Unie regime onder Jozef Stalin in de jaren dertig van vorige eeuw. De Holodomor, letterlijk "de pest/plaag van de honger", met als resultaat (niet letterlijk) "het vermoorden middels uithongeren", was een hongersnood op het grondgebied van de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek in de jaren 1932–1933. Het was een van de grootste nationale rampen in Oekraïne in de moderne geschiedenis; het aantal doden lag tussen de 2,5 en de 7,5 miljoen. Evenals bij de gelijktijdige Kazachse Hongersnood lag de hoofdoorzaak in het beleid van de Sovjetregering, die de landbouw met harde hand collectiviseerde. Internationaal is er dispuut over de vraag of dit overheidshandelen van de voormalig Sovjet-Unie als genocidaal beschouwd moet worden

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!