Witold Kepinski - 11 april 2023

VAST Data en HPE werken samen rond data storage toepassingen

VAST Data , het dataplatformbedrijf voor het AI-tijdperk, heeft aangekondigd dat Hewlett Packard Enterprise (HPE) het bestandssoftwareplatform van VAST Data heeft geïntegreerd in het nieuwe HPE GreenLake voor File Storage service. Door gebruik te maken van de scale-out softwarearchitectuur van VAST voor het nieuwe HPE GreenLake voor bestandsopslag, kunnen zakelijke klanten ongestructureerde data met hoge prestaties op schaal beheren om superieure tijd tot data-inzicht te leveren.

VAST Data en HPE werken samen rond data storage toepassingen image

VAST Data , een dataplatformbedrijf dat kan worden ingezet voor AI toepassingen, heeft aangekondigd dat Hewlett Packard Enterprise (HPE) het bestandssoftwareplatform van VAST Data heeft geïntegreerd in het nieuwe HPE GreenLake voor file storage service. Door gebruik te maken van de scale-out softwarearchitectuur van VAST voor het nieuwe HPE GreenLake voor bestandsopslag, kunnen zakelijke klanten ongestructureerde data met hoge prestaties op schaal beheren om superieure tijd tot data-inzicht te leveren.

“Mediacreatie is in opmars, zowel zakelijk, commercieel als consumentengebruik. Als gevolg hiervan wordt ongestructureerde gegevensopslag steeds noodzakelijker en complexer voor organisaties, variërend van life sciences tot media/entertainment en financiële diensten”, zegt Tom Black, executive vice president en general manager, HPE Storage. "Door gebruik te maken van VAST Data-software binnen HPE GreenLake voor bestandsopslag, kunnen we een scale-out bestandsservice leveren, ontworpen om data-intensieve workloads te versnellen, die kan worden beheerd via het HPE GreenLake-platform."

De nieuwe HPE GreenLake voor bestandsopslag maakt gebruik van VAST's Disaggregated, Shared-Everything (DASE) -architectuur, die IDC omschrijft als "de opslagarchitectuur van de toekomst". 

Gebouwd op HPE Alletra Storage MP en geleverd als onderdeel van het HPE GreenLake cloud-operationele model, stelt de nieuwe HPE-dataservice ondernemingen in staat om hun ongestructureerde dataworkloads efficiënt uit te voeren vanuit één besturingsvlak. Van enterprise- tot AI-applicaties, de VAST-software stelt klanten in staat om snel alle gegevens in context en op dit moment te analyseren door de infrastructuur te consolideren om training en inferentietijd te versnellen, aldus HPE en VAST Data.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!