Martijn Kregting - 11 april 2023

MyBrand Conclusion verduurzaamt met verhuizing datacenters

SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion heeft twee datacenters verhuisd. Met de verhuizing vermindert myBrand Conclusion haar ecologische voetprint. De nieuwe toekomstbestendige datacenters scoren volgens de IT-aanbieder beter op het gebied van duurzaamheid als het gaat om energieverbruik en efficiëntie. Daarnaast bieden de nieuwe datacenters myBrand Conclusion meer flexibiliteit, wat aansluit op de behoefte van klanten om eenvoudiger te kunnen op- en afschalen.

MyBrand Conclusion verduurzaamt met verhuizing datacenters image

Terwijl afgelopen november en januari twee volledige datacenters in vrachtwagens werden geladen en fysiek werden verhuisd, draaiden de systemen en productie van de betreffende klanten ongestoord door. myBrand Conclusion realiseerde de verhuizing samen met hosting- en netwerkpartner Conclusion Mission Critical, hardware-partner Fujitsu en Lupprians, specialist in het verhuizen van high-tech apparatuur.

Transparant richting klanten

Ondanks dat de fysieke afstand maar tien kilometer betrof, was de verhuizing een flinke operatie, stelt Roel Knoppers, algemeen directeur bij myBrand Conclusion. "Gedurende het hele project zijn we transparant geweest richting klanten en hebben we ze optimaal ondersteund, om zoveel mogelijk vragen en spanning weg te nemen. Met deze verhuizing hebben we ervoor gezorgd dat we de komende jaren toekomstbestendig zijn wat betreft continuïteit, flexibiliteit en de ecologische voetprint van onze datacenters.”

Ronald Weijs, operationeel verantwoordelijk voor SAP-beheer bij myBrand Conclusion, benadrukt dat de organisatie jaarlijks een uitwijktest doet. "Met deze verhuizing hebben we daadwerkelijk bewezen dat we gedurende lange tijd een datacenter kunnen missen. We kunnen dus grootschalig wijzigingen doorvoeren in het landschap, zonder dat klanten daar productiehinder van ondervinden.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!