Witold Kepinski - 14 april 2023

Klippa opent kantoor in Duitsland

Klippa, de snelgroeiende Groningse ontwikkelaar van oplossingen voor slimme documentverwerking, breidt uit naar Duitsland. Begin dit jaar opende Klippa een kantoor in Hamburg.

Klippa opent kantoor in Duitsland image

Klippa is een van de snelstgroeiende IT-bedrijven van Nederland. In november eindigde Klippa als zevende in de Deloitte Technology Fast 50. Met een saleskantoor in Hamburg, een van de belangrijkste economische centra van Duitsland, richt Klippa zich nu specifiek op groei in de Duitse markt, waar het al meerdere klanten bedient.

Het Hamburgse kantoor wordt geleid door Thorben Sillje (31), die als Account Executive verantwoordelijk is voor de groei in Duitsland. ‘Als je in Duitsland succesvol wilt zijn, zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste moet de software in staat zijn om Duitstalige documenten te lezen. Daarnaast is het cruciaal dat je fysieke aanwezigheid hebt in Duitsland, met Duitse Muttersprachler - native speakers. Dat was voor Klippa de reden om in Hamburg een kantoor te openen.’ Klippa verwacht dat aan het einde van het jaar ongeveer acht mensen in Duitsland werken, allemaal in salesfuncties.

DocHorizon en SpendControl

Met het nieuwe kantoor verwacht Klippa de positie van haar product DocHorizon in de Duitse markt te versterken. DocHorizon helpt organisaties om document gerelateerde workflows te automatiseren. In een later stadium zal ook SpendControl, de spend management-oplossing van Klippa vanuit Hamburg worden vermarkt.

‘We zijn al de beste provider voor Nederlandstalige documenten. Ook in Duitsland hebben we een toppositie en die willen we verder uitbouwen. Hetzelfde geldt voor de andere Europese talen, zoals Engels, Frans en Spaans, zegt Yeelen Knegtering, CEO van Klippa.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!