Witold Kepinski - 19 april 2023

Red Kubes biedt nieuwe functie voor Kubernetes productieplatform

Nederlandse startup Red Kubes kondigt een nieuwe functie aan genaamd ‘Workloads’ toe te voegen aan hun Kubernetes-gebaseerde productieplatform Otomi.

Red Kubes biedt nieuwe functie voor Kubernetes productieplatform image

Deze nieuwe functie maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om applicaties uit te rollen in Kubernetes en daarnaast geautomatiseerde beveiligings- en compliance regels aan te houden, waardoor het software delivery proces efficiënter en veiliger wordt. 

Daarnaast kondigt Red Kubes ook de introductie van Otomi Cloud aan, samen met een nieuwe console. Red Kubes heeft als doel om ontwikkelaars sneller en efficiënter te maken en bedrijven te helpen tijd, geld en middelen te besparen.

Met de nieuwe functie Workloads kunnen ontwikkelaars applicaties als code definiëren binnen Otomi, waarbij gebruikers hun Helm Chart link kunnen invoeren en de waarden aan kunnen passen in de online editor. Otomi installeert vervolgens automatisch de applicatie.

Deze functie zorgt ervoor dat alles als code kan worden gedefinieerd en in code- repositories kan worden opgeslagen.Dit bespaart ontwikkelaars tijd om zich meer te richten op applicatiecode en het nieuwe productversies uit te brengen , in plaats van zich bezig te houden met Kubernetes configuraties.

Workloads biedt verschillende voordelen, zoals verbeterde integriteit en beveiliging door de implementatie van application as code strategie. Daarnaast biedt het snellere adoptie van Kubernetes, verhoogde productiviteit voor ontwikkelaars, lagere cognitieve belasting voor ontwikkelaars en lagere operationele kosten.

"Gezien het feit dat bedrijven, ontwikkelaars en platform engineers op zoek zijn naar manieren om de pad naar productie voor Kubernetes-omgevingen te verbeteren, zijn we erg enthousiast om deze nieuwe functie te lanceren waar alle partijen baat bij hebben. De mogelijkheden die onze functies, zoals Workloads, kunnen bieden, maken echt gestroomlijnde en productieve werkstromen mogelijk. In combinatie met andere functies op de Otomi roadmap zullen we de ervaring, van het Developer en Platform team aanzienlijk verbeteren waar het gaat om een op Kubernetes gebaseerd platform en daarop uitrollen van applicaties " zegt Jehoszafat Zimnowoda, Engineering Lead van Red Kubes.

SaaS-oplossing Otomi Cloud

Red Kubes heeft daarnaast ook Otomi Cloud geïntroduceerd, een SaaS-oplossing waarin klanten hun multicloud Otomi infrastructuur kunnen beheren. Met de introductie hebben organisaties één overzicht van alle geïnstalleerde clusters. Deze eerste release komt samen met de release van de nieuwe Otomi console, een meer intuïtieve web UI met verbeterde navigatie en beheersbaarheid voor platform engineers en ontwikkelaars.

“Red Kubes biedt hands-on ondersteuning voor klanten die Kubernetes Engineering willen versnellen om tot een stabiel productierijp platform te komen. "Met de introductie van de nieuwe functie zijn we van plan om handmatige stappen in de software delivery te blijven automatiseren, zodat platform engineers en ontwikkelaars extra waarde kunnen toevoegen en bedrijven meer resultaat kunnen behalen zonder meer mensen aan te nemen. Het wordt steeds eenvoudiger om om te kunnen gaan met grote en complexe cloud native architecturen" zegt Rouven Besters, CEO van Red Kubes.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!