Witold Kepinski - 19 april 2023

Authentix neemt Koninklijke Joh. Enschedé over

Authentix, een Amerikaanse autoriteit op het gebied van authenticatie- en informatiediensten, koopt Koninklijke Joh. Enschedé, een aanbieder van specialistische print- en beveiligingsoplossingen van investeringsmaatschappij Nimbus.

Authentix neemt Koninklijke Joh. Enschedé over image

Opgericht in 1703, Koninklijke Joh. Enschedé ontwikkelde zich van een kleine boekdrukkerij tot een beveiligingsdrukkerij die lange tijd werd geassocieerd met beveiligingsdocumenten, postzegels, bankbiljetten en merkbeschermingsoplossingen van de hoogste kwaliteit. Wereldwijd bekend om zijn ontwerpmogelijkheden en ongekend hoogwaardig drukwerk, Koninklijke Joh. Enschedé produceert ook bankbiljetten en postzegels en levert aanvullende producten aan een indrukwekkende klantenlijst, waaronder financiële transacties, kasequivalenten, certificaten, visa, diploma's en meerdere oplossingen voor merkbescherming.

Authentix neemt de aandelen Joh Enschede over van hands-on investeringsmaatschappij Nimbus, die sinds 2014 meerderheidsaandeelhouder is van RJE. In die periode hebben Nimbus en het management het bedrijf klaargestoomd voor de toekomst door de operatie te rationaliseren en te investeren in onderscheidende technologieën en oplossingen.

Het bedrijf, gevestigd in Haarlem, Nederland met een vestiging in Yokohama, Japan, is een voorloper geweest in de digitaal-fysieke cross-over technologische transitie, en heeft tijdens zijn rijke en langdurige erfgoed vele productprimeurs geïntroduceerd.

Koninklijke Joh. Enschedé blijft een op zichzelf staande operationele entiteit die haar respectieve merken behoudt en integreert binnen de Authentix-bedrijvengroep om haar marktaandeel en collectief strategisch aanbod verder te laten groeien door gebruik te maken van het grotere Authentix-verkoopplatform.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!