Witold Kepinski - 20 april 2023

Voormalige Adyen tech leiders starten Solvimon

Voormalig Adyen kopstukken Kim Verkooij en Etienne Gerts lanceren Solvimon, een next generation ‘billing platform’ dat het mogelijk maakt voor bedrijven om vernieuwende prijsstrategieën te implementeren. Dit doet het platform door een tool te bieden met een uitgebreide set aan prijs- en factureringsopties. In tegenstelling tot traditionele billing platforms, biedt Solvimon een end-to-end oplossing die flexibiliteit centraal stelt. Hierdoor kunnen bedrijven moeiteloos overgaan naar usage based prijsstellingen en facturering, wat hen in staat stelt om in te spelen op de behoeften van hun klanten en de veranderingen in de markt.

Voormalige Adyen tech leiders starten Solvimon image

Met behulp van Solvimon kunnen de commerciële teams van bedrijven eenvoudig flexibele prijsstellingen aanbieden, zoals op basis van het daadwerkelijke gebruik, het aantal gebruikers of een combinatie van beide. Voor de financiële teams biedt het platform bovendien een tool om dit op grote schaal efficiënter en nauwkeuriger te factureren, zonder handmatige werkzaamheden, aldus de twee oprichters.

De oprichters van Solvimon, Kim Verkooij en Etienne Gerts, hebben in het verleden bij Adyen een interne factureringstool ontwikkeld die specifiek was afgestemd op de behoeften van het bedrijf. Destijds was er geen oplossing als Solvimon beschikbaar, waardoor Adyen een dergelijke tool zelf moest ontwikkelen, wat kostbaar en tijdrovend is. Verkooij en Gerts realiseerden zich dat de markt verschuift naar prijsmodellen op basis van usage based pricing, en dat het aanbod van de huidige aanbieders niet meer volstaat. Mede-oprichter en CEO Kim Verkooij zegt: "De verschuiving naar flexibele prijsmodellen is de reden waarom we Solvimon zijn gestart. Veel bedrijven kijken naar het prijsmodel van marktleiders zoals Snowflake of Dropbox voor inspiratie om incrementele inkomsten te genereren of de concurrentie voor te blijven. Met Solvimon kunnen ze dat."

Het traditionele abonnementsmodel, ook wel bekend als 'user-based pricing', wordt niet langer beschouwd als de gouden standaard. Recent onderzoek van VC Openview toont aan dat flexibele gebruiks- of hybride prijsmodellen snel aan populariteit winnen. Maar liefst drie van de vijf softwarebedrijven bieden nu een vorm van usage-based pricing aan, maar de complexiteit van factureren blijft één van de grote pijnpunten.

Solvimon biedt hiervoor een totaaloplossing waarbij klanten niet langer beperkt worden door het factureringsplatform in het kiezen van een prijsmodel. Binnen het Solvimon platform hebben gebruikers de mogelijkheid om complexe prijsplannen te modelleren en offertes op te stellen, waarbij ze gebruik maken van inzichten in productgebruik om kansen voor omzetoptimalisatie te identificeren en te benutten.

Daarnaast is Solvimon zich bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met het grootschalig implementeren van flexibele prijsmodellen in het factureringsproces. Veel bedrijven hebben moeite om hun klanten automatisch en nauwkeurig te factureren, wat vaak leidt tot handmatig werk, inkomstenverlies en andere uitdagingen. Solvimon biedt daarom geavanceerde tools en functionaliteiten om bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen en automatiseren van het factureringsproces bij het toepassen van complexe prijsmodellen. Hierdoor kunnen bedrijven met vertrouwen flexibele prijsmodellen implementeren en effectief omgaan met de complexiteit die dit met zich meebrengt, terwijl ze fouten minimaliseren en zorgen voor een nauwkeurige en tijdige facturering aan hun klanten.

"Traditionele platforms bieden geen oplossing voor deze problemen. Er is een groeiende behoefte aan een factureringsplatform dat specifiek is ontworpen voor schaalbare internationale groei, een platform dat past bij de behoeften van de nieuwe generatie bedrijven", aldus Kim Verkooij. "Het huidige landschap van prijsmodellen verandert snel, en Solvimon kan bedrijven helpen om voorop te blijven lopen", voegt CTO Etienne Gerts toe.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!