Witold Kepinski - 26 april 2023

PA Consulting omzet groeit

PA Consulting (PA) maakt de jaarresultaten bekend voor het kalenderjaar 2022. De omzet bedroeg 785 miljoen Britse Pond.

PA Consulting omzet groeit image

2022 was het tachtigste ‘levensjaar’ van PA en stond in het teken van groei. Naast de omzet groeide ook het personeelsbestand met 1.300 nieuwe collega’s en werden 52 partners benoemd. Ook werden twee nieuwe teams aan de organisatie toegevoegd: Design Partners voor productontwerp en -innovatie en The Cambridge Group voor strategisch advies.

Een traditie van innoveren
PA heeft een rijke geschiedenis aan innovatie voor zijn klanten en was verantwoordelijk voor tal van wereldprimeurs waaronder de eerste digitale privé-telefooncentrale ter wereld, de eerste opneembare CD en het krachtigste prototype van een handlaser. Hier in Nederland werkten de consultants van PA onder meer aan kunstmatige intelligentie voor Rabobank en agile transformatie bij Philips.

In 2022 zetten de consultants van PA deze traditie van innovatie voort en wonnen hier verschillende prijzen voor, waaronder de Industrial Designers Society of America (IDSA) Special Achievement Award, een Red Dot Award en de Fast Company World Changing Ideas Awards.

Ook won PA in 2022 belangrijke tenders in de publiek-private sector, zoals een boardroomraamwerk voor Schiphol, strategische adviesdiensten aan UWV, adviesdiensten omtrent luchtvaart voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en operations research voor ProRail. De komende jaren zal PA ook bij deze organisaties innovatie tot leven brengen.

Groeien is geven
In 2022 lanceerde het bedrijf The PA Foundation met als doel £10 miljoen te doneren over een periode van vijf jaar. In 2022 werd £1,2 miljoen geschonken aan twintig goede doelen die vechten voor betere sociale mobiliteit en toegang tot onderwijs. Bovendien werden ruim 10.000 consultancy-uren pro bono ingezet om lokale initiatieven bij te staan met hun expertise. Tot slot zette PA in op goed werkgeverschap, door interne supportnetwerken te versterken voor onder meer werknemers met kinderen en neurodiverse medewerkers. Voor de inzet om meer vrouwen in bètaberoepen te krijgen, won het Women in Tech-team van PA de ‘Best Employer Network’-prijs tijdens de Women in Tech Employer Awards.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: “Het was weer een geweldig jaar waarin PA vindingrijkheid tot leven heeft gebracht. We hebben uitstekende resultaten geboekt voor onze klanten en blijvende waarde voor hen gecreëerd. De impact die we hebben kunnen maken is te danken aan ons team van changemakers. Ik ben ontzettend trots op hun prestaties met onze klanten, met elkaar en in de gemeenschappen waarin we wonen en werken. Samen bouwen we aan een positieve menselijke toekomst.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!