Redactie - 26 april 2023

Infradax ondersteunt Antoni van Leeuwenhoek met veilige IT-omgeving

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is sinds 1913 het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. De afgelopen tien jaar is het aantal medewerkers verdubbeld van vijftienhonderd naar ruim drieduizend. Op IT-vlak heeft dat voor grote veranderingen gezorgd. Infradax ondersteunt het AVL grotendeels op dit vlak. Een interview met Evert Jan Bosman, Senior Inkoper ICT en Ed Kuijvenhoven, Senior IT-medewerker over de samenwerking tussen het AVL en Infradax.

Infradax ondersteunt Antoni van Leeuwenhoek met veilige IT-omgeving image

Stijlvol en rustgevend ingericht met enkele kunstwerken aan de muur, een vriendelijk lachende koffiedame, iets verderop een vleugel waar iemand prachtig op speelt: iedereen die het Antoni van Leeuwenhoek binnenloopt merkt direct dat het geen “gewoon” ziekenhuis is. In dit ziekenhuis komt niemand met een gebroken teen, ontstoken amandelen of gekneusde ribben. Hier komen alleen mensen die behandeld worden voor kanker.

“Onderzoekers, artsen, IT-medewerkers, cateringpersoneel: allemaal zijn we hier voor patiënten die ziek in bed liggen. De organisatie kent een platte structuur, wat ons gezamenlijk doel – namelijk de patiënt beter maken – mijns inziens alleen maar ten goede komt”, vertelt Ed Kuijvenhoven. “Inmiddels werk ik acht jaar op de IT- afdeling. Momenteel bestaat de afdeling uit achttien medewerkers. We lossen eerste-, tweede- en soms ook derdelijns resoluties op. Eigenlijk alles in dit ziekenhuis waar een stekker aanzit behandelen wij. We ondersteunen het hele ziekenhuis op het gebied van IT.” Bosman werkt nu drie jaar bij het AVL - NKI.

“Ik wilde graag aan de slag bij een maatschappelijke organisatie. Je doet het voor de mensen hier. Dat motiveert mij enorm. De afgelopen tien tot vijftien jaar is het aantal patiënten en daarmee evenredig de zorgmiddelen voor een passende zorg drastisch gegroeid. IT is de drijvende kracht achter de zorg van onze patiënten. Bij het AVL hebben we te maken met patiëntgegevens waar we uiterst vertrouwelijk mee moeten omgaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat we in zee gaan met een goede en betrouwbare IT-partner.”

“We kenden al een jarenlange samenwerking met IT4Success. Voordat het een onderdeel van Infradax werd in 2022”, vertelt Kuijvenhoven. “Op dat moment waren we al behoorlijk professioneel bezig op het gebied van IT, maar je begrijpt dat de enorme groei die het AVL heeft doorgemaakt ervoor zorgt dat de IT- omgeving niet achter kan blijven. Voor de continuïteit binnen onze organisatie werken we met de nieuwste technieken. De aanvulling van Infradax was in het begin even wennen. Inmiddels raken we steeds beter op elkaar ingespeeld.”

“Infradax ontzorgt ons met al onzehardware apparatuur en licenties die daarvoor nodig zijn. Op de laptops staat uiterst gevoelige informatie, zoals patiëntgegevens”, legt Bosman uit. “Infradax beschikt over de juiste certificeringen voor het afvoeren van deze apparatuur. Daarom mag het onze oude apparatuur ophalen voor verdere verwerking. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede van de AVL Foundation.”

"Het is zo ontzettend belangrijk dat een leverancier bij je past. Veel partijen beloven van alles maar maken hun beloften niet waar. Onze contactpersonen van Infradax zijn heel nauw betrokken. We spreken elkaar vrijwel dagelijks", zegt Bosman.

Hoe ziet de toekomst eruit? “Er staan een hoop grote trajecten op de planning”, vertelt Bosman. “Samen met Infradax als strategisch partner willen we die graag aanvliegen.” Kuijvenhoven vult aan: “We maken een roadmap en onderzoeken hoe we onze processen nog verder kunnen optimaliseren. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. Het is fijn als Infradax ons daarin blijft adviseren en ontzorgen.”

Meer weten?

Bas Peters vertel je er graag over:

bas@infradax.com
infradax.nl

+31 33 78 90 0 33
+31 6 82 95 09 47

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!