Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2023

SentinelOne versterkt zich op data in beveiligingsecosystemen

SentinelOne introduceert het security data platform Singularity Security DataLake. De cloud-native oplossing biedt een uitgebreid overzicht van de data in alle beveiligingsecosystemen, zodat organisaties snel dreigingen kunnen ontdekken en er in real-time en op een intelligente, kostenefficiënte manier op kunnen reageren.

SentinelOne versterkt zich op data in beveiligingsecosystemen image

Het digitale landschap verandert enorm snel en organisaties krijgen te maken met steeds meer verschillende cyberdreigingen. Binnen veel organisaties zijn beveiligingsgegevens verspreid over meerdere point solutions en alleen zichtbaar in hun unieke format, wat het effectief detecteren van en reageren op dreigingen bemoeilijkt.

Samenhangend beeld op centrale plek

Met het SentinelOne Singularity Security DataLake wil het bedrijf uitkomst bieden. De oplossing combineert actieve orkestratie en automatisering voor het bieden van inzichten in beveiligingsecosystemen. Het neemt elk datatype op - zowel gestructureerd als ongestructureerd - van elk product of elke bron en voegt deze samen met endpoint-, workload- en gebruikersgegevens. Zo creëert de oplossing een samenhangend beeld op één plek, zodat beveiligingsteams nooit iets missen.

“Gecentraliseerde zichtbaarheid is de sleutel tot effectieve cyberbeveiliging”, zegt Tomer Weingarten, CEO SentinelOne. “Met het SentinelOne Singularity Security DataLake kunnen organisaties duidelijk data in de hele organisaties zien en het eenvoudig gebruiken om geïnformeerde acties aan te sturen die hun meest kritieke bedrijfsmiddelen beschermen.”

“De data-oplossing van SentinelOne wordt gebruikt door meer dan duizend Zalando-medewerkers in meer dan 200 teams. De queryprestaties van SentinelOne hebben onze zoektijd met 98% verminderd, waardoor individuele zoekopdrachten van minuten naar luttele seconden zijn teruggebracht”, aldus Christian Berg, Engineering Manager, Zalando. “Dit is cruciaal voor het snel en efficiënt oplossen van problemen.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!