Witold Kepinski - 28 april 2023

F5 introduceert Distributed Cloud Services

F5 introduceert nieuwe multi-cloud networking (MCN) toepassingen om eenvoudig applicatie- en beveiligingsdiensten uit te breiden over één of meer publieke clouds, hybride implementaties, native Kubernetes-omgevingen en edge sites. F5 Distributed Cloud Services onderscheiden zich door connectiviteit en security te bieden op zowel de netwerk- als applicatielaag. Klanten kunnen hiermee via één beheerconsole eenvoudig netwerkoperaties, optimalisatie van applicatieprestaties, probleemoplossing en zichtbaarheid integreren over afzonderlijke cloudaanbieders.

F5 introduceert Distributed Cloud Services image

Volgens het onlangs verschenen 2023 State of Application Strategy (SOAS) Report van F5 werkt 85 procent van de organisaties met gedistribueerde applicatie-implementaties, die traditionele en moderne architecturen en meerdere hosting-omgevingen omvatten. Deze gedistribueerde implementaties zorgen voor extra operationele complexiteit en kosten, vertroebelen de zichtbaarheid en vergroten het oppervlak voor potentiële cyberaanvallen. F5 levert een platformgebaseerde oplossing die cloud-onafhankelijk is en speciaal gebouwd om te voldoen aan de behoeften van traditionele en moderne apps - en dat alles zonder de complexiteit te vergroten of de gedetailleerde controle en het noodzakelijke overzicht te verliezen.

De specifieke introducties betreffen Distributed Cloud App Connect en Distributed Cloud Network Connect.

Distributed Cloud App Connect

Distributed Cloud App Connect biedt een geïntegreerde stack-aanpak via één console om uitgebreide app-netwerken te combineren met volledige app-beveiliging, snellere provisioning en gebruiksgemak. Dit zorgt voor geavanceerde app-netwerkdiensten, waaronder load balancing, API gateway, ingress/egress controle en end-to-end zichtbaarheid; geautomatiseerde of one-click provisioning van aanvullende WAAP-diensten (web application and API protection) zoals web application firewall, DDoS, bot mitigation en API security, en native Kubernetes-integratie met fijnmazige controle over app-to-app en zelfs specifieke API-to-API-communicatie zonder het onderliggende netwerk bloot te leggen, waardoor de beveiligingsrisico's sterk worden verminderd en de snelheid van de app-levering wordt verhoogd.

Distributed Cloud Network Connect

Distributed Cloud Network Connect maakt het zeer veilig en eenvoudig om connectiviteit te implementeren op verschillende cloud-locaties en cloud-providers. Het biedt geautomatiseerde levering en orchestratie van connectiviteitsdiensten voor cloud-providers om de complexiteit van het beheer te verminderen en de zichtbaarheid te vergroten; veilige connectiviteit en schaalbaarheid met microsegmentatie en service insertion van third-party network functions virtualization (NFV); en optioneel volledig privaat F5 Global Network om app-prestaties te optimaliseren en snelle private connectiviteit te bieden aan publieke cloud providers.

Nieuwe gedistribueerde clouddiensten vereenvoudigen app- en netwerkconnectiviteit

Traditionele netwerkontwerp- en infrastructuurmodellen zijn niet geschikt voor de eisen van moderne apps en de digitale ervaringen die zij bieden, vooral omdat nieuwere, op microservices gebaseerde apps vertrouwen op gedistribueerde Kubernetes-clusterdiensten en API's, en niet beperkt zijn tot één cloud-locatie of zelfs één cloud-provider. Volgens het 2023 SOAS-rapport zijn de belangrijkste uitdagingen voor multi-cloud het beheer van de complexiteit van de bijbehorende tools en API's, de toepassing van consistente beveiliging voor alle apps en het optimaliseren van de prestaties van apps.
Om deze uitdagingen goed aan te pakken, is een uitgebreidere aanpak van veilig MCN nodig - een aanpak die voorziet in een geïntegreerde service stack die zowel laag 3 transit als laag 7 app-to-app service networking tussen clouds en gedistribueerde applicaties aanpakt om de complexiteit te minimaliseren en de wendbaarheid te vergroten.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 VMware BW  02-10-2023 tm 16-10-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!