Witold Kepinski - 29 april 2023

Juniper Networks boekt meer omzet en winst

Juniper Networks, speler op het gebied van veilige, AI-gestuurde netwerken, heeft de voorlopige financiële resultaten bekendgemaakt voor de drie maanden eindigend op 31 maart 2023 en de vooruitzichten voor de drie maanden eindigend op 30 juni 2023.

Juniper Networks boekt meer omzet en winst image

De omzet bedroeg ruim 1,37 miljard dollar, een stijging van 17% op jaarbasis. De nettowinst bedroeg 85,4 miljoen dollar, een stijging van 53% op jaarbasis, resulterend in een verwaterd netto-inkomen per aandeel van $ 0,26.

"We boekten sterke omzetresultaten in het kwartaal van maart, met jaar-op-jaar groei voor alle klantoplossingen en alle regio's", aldus Juniper's CEO, Rami Rahim (foto). “Ondanks marktonzekerheden blijf ik vertrouwen houden in onze strategie en ons vermogen om opnieuw een jaar van gezonde omzetgroei te realiseren op basis van het momentum dat we zien bij onze klanten, de aanhoudende kracht van onze achterstand en de verbeteringen die we zien met betrekking tot levering .”

“We hebben in het kwartaal van maart een beter dan verwachte winstgevendheid behaald, aangezien de niet-GAAP-bruto en de operationele marge beide ruim boven het midden van onze richtlijnen uitkwamen, waardoor we de bovenkant van onze niet-GAAP-winst per aandeel-vooruitzichten konden overtreffen. ', zegt de CFO van Juniper, Ken Miller. "We blijven gefocust op het leveren van verbeterde winstgevendheid en verwachten in 2023 de operationele marge met meer dan 100 basispunten te vergroten."

Voor het tweede kwartaal verwacht Juniper Networks een sterke omzetgroei, gedreven door onder andere verbeterde leveringsvooruitzichten.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!