Witold Kepinski - 01 mei 2023

Acronis en GoDaddy helpen scholen in Sierra Leone en Guatemala

Het Acronis Cyber Foundation Program kondigt met trots aan dat de projecten om scholen te bouwen in Sierra Leone en Guatemala zijn afgerond. Beide bouwprojecten werden in samenwerking met GoDaddy, het bedrijf dat ondernemers helpt bloeien, uitgevoerd en dragen bij aan het programmadoel om kinderen te helpen en aan te moedigen door middel van moderne educatieve infrastructuur en leeromgevingen.

Acronis en GoDaddy helpen scholen in Sierra Leone en Guatemala image

De Barbara Junior Secondary School in Sierra Leone was klaar in september 2022. Daar werden drie afzonderlijke gebouwen gebouwd die ontworpen zijn om zo veel mogelijk natuurlijk licht en frisse lucht binnen te laten. De school bevindt zich in het dorp Barbara in het district Port Loko, een landbouwregio in Sierra Leone waar de meeste gezinnen minder dan $2 per dag verdienen. De school, waar meer dan 120 leerlingen naartoe zullen gaan, werd gebouwd met duurzame bronnen die beschikbaar waren in de gemeenschap, zoals bamboe en in elkaar grijpende bakstenen. De bouw begon in december 2021 in samenwerking met de NGO Forikolo. De school is uitgerust met voorzieningen voor kinderen met een handicap en meisjestoiletten waar gratis producten voor persoonlijke hygiëne beschikbaar zijn.

"Deze bouwprojecten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de inspanningen van het Acronis Cyber Foundation Program en de extreme vrijgevigheid van GoDaddy Pro", aldus Patrick Pulvermueller, CEO van Acronis. "We werken samen met tienduizenden partners wereldwijd. Dankzij die samenwerking en de vastberadenheid van de Foundation zijn we er de voorbije vijf jaar in geslaagd een positieve impact te hebben op het leven van duizenden kinderen. We zijn onze partners dan ook dankbaar voor hun bijdrage aan onze missie om mensen in achtergestelde gemeenschappen te helpen."

In 2019 heeft het Acronis Cyber Foundation Program in samenwerking met Cloudfest en de NGO Esperanza e.V. vijf nieuwe klaslokalen gebouwd voor de Escuela Oficial Urbana Mixta San Antonio School in Guatemala. Voor het programma van Acronis betrokken raakte, beschikte de school slechts over 10 klaslokalen voor haar 525 studenten, wat tot ernstige overbezetting leidde. GoDaddy Pro voegde zich bij het initiatief in 2021 en hielp met de financiering van het meest recente bouwproject waarin drie bestaande klaslokalen werden verbouwd en uitgebreid en vier nieuwe klaslokalen en fatsoenlijke trappen werden gebouwd. Het volgende doel voor de school in San Antonio, Guatemala zal de bouw van een computerlokaal worden zodat studenten toegang krijgen tot verbeterde leermiddelen.

"Deze projecten liggen in lijn met de missie van GoDaddy om iedereen gelijke kansen te geven. Door deze projecten krijgen gemeenschappen toegang tot de leermiddelen die ze nodig hebben en verdienen," aldus Paul Bindel, voorzitter van GoDaddy Partners. "We zijn trots dat onze inspanningen en samenwerking met Acronis een momentum hebben gecreëerd in deze gemeenschappen en deze studenten de kans hebben gegeven om een formele en moderne scholing te genieten."

Het Acronis Cyber Foundation Program, dat in 2018 werd opgericht, zet zich in voor het onderwijs door de bouw van scholen te financieren en computeropleidingen te organiseren in gemeenschappen over de hele wereld. Naast de bouw van 18 scholen en zeven computerlokalen, heeft het programma ook meegewerkt aan onderwijsprojecten zoals de programma's van Acronis voor het ontwikkelen van computervaardigheden waaraan meer dan 19.000 mensen wereldwijd deelnamen. En het heeft humanitaire hulp geboden aan meer dan 5.000 mensen in achtergestelde gemeenschappen.

Het Acronis Cyber Foundation Program kiest voor samenwerking met andere organisaties om een verschil te maken. Acronis nodigt alle bedrijven, groot of klein, uit om deel te nemen aan samenwerkingsprojecten. Het programma kan ook initiatieven helpen van partners die hun eigen gemeenschapsontwikkelingsplannen willen opzetten. Ga naar www.acronis.org om u bij onze missie te voegen. Wilt u meer weten over onze samenwerking met GoDaddy Pro, bekijk dan ons meest recente blogartikel: https://www.acronis.com/en-us/blog/posts/the-acronis-cyber-foundation-program-and-godaddy-pro-announce-school-construction-partnership

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!