Witold Kepinski - 29 april 2023

ServiceNow levert combinatie van groei en winstgevendheid

ServiceNow, speler op het gebied van digitale workflows dat de wereld voor iedereen beter laat werken, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2023, met abonnementsopbrengsten van 2,024 miljard dollar in Q1 2023, wat neerkomt op een groei van 24% op jaarbasis, 27% gecorrigeerd voor constante wisselkoersen. De nettowinst bedroeg 150 miljoen dollar.

ServiceNow levert combinatie van groei en winstgevendheid image

"ServiceNow leverde opnieuw een krachtige combinatie van groei en winstgevendheid", aldus Bill McDermott (foto), voorzitter en CEO van ServiceNow. "Beslissers op C-niveau doen actief investeringen in bedrijfsplatformen die een aanzienlijke impact op het bedrijf hebben. Of het nu gaat om kostenbesparingen of innovatie om groei te stimuleren, ServiceNow is het intelligente platform voor end-to-end digitale transformatie."

Op 31 maart 2023 bedroegen de huidige resterende prestatieverplichtingen ("cRPO"), contractopbrengsten die in de komende 12 maanden als opbrengsten zullen worden erkend, $ 7,01 miljard, wat neerkomt op een groei van 23% op jaarbasis en 25% gecorrigeerd voor constante munteenheid. Het bedrijf heeft nu in totaal 1.682 klanten met een jaarlijkse contractwaarde van meer dan 1 miljoen dollar, wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van het aantal klanten met 20%.

"De consistentie van onze sterke resultaten illustreert de kracht van ons platform en onze mensen", zegt Gina Mastantuono, CFO van ServiceNow. "In het eerste kwartaal zagen we een veerkrachtige vraag omdat ServiceNow de productiviteitsverbeteringen biedt waar bedrijven naar op zoek zijn in de huidige macro-omgeving. We blijven scherp gefocust op het balanceren van innovatie en nieuwe bedrijfsgroei met kostenbeheer en winstgevendheid, terwijl we doorgaan op weg om de bepalende factor te worden." enterprise softwarebedrijf van de 21e eeuw."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!