Witold Kepinski - 03 mei 2023

Appian introduceert AI Skill Designer en generatieve AI-integratie

Appian heeft de lancering aangekondigd van Appian AI Skill Designer en de integratie van Generative AI in het Appian Platform. Door middel van low-code ontwerp democratiseert Appian AI-ontwikkeling, waardoor de behoefte aan gespecialiseerde datawetenschap en python-coderingsvaardigheden wordt geëlimineerd, waardoor de voordelen van AI-automatisering, kostenbesparingen, procesuitmuntendheid en verbeterde besluitvorming rechtstreeks aan zakelijke gebruikers worden geleverd.

Appian introduceert AI Skill Designer en generatieve AI-integratie image

Appian AI Skill Designer is volgens de vendor een eenvoudige en krachtige manier voor organisaties om aangepaste AI-machine learning-modellen te maken op hun privégegevens. Dit stelt hen in staat om unieke AI-oplossingen te creëren die op maat zijn gemaakt voor het bedrijf zonder dat ze datawetenschappelijke vaardigheden nodig hebben. Het stelt hen ook in staat om de gegevens die ze gebruiken om AI-modellen te trainen veilig en in overeenstemming met de privacyregelgeving te houden. 

Met de eerste release richt Appian AI Skill Designer zich op het automatiseren van e-mailcommunicatie, documentclassificatie en extractie.

Bij de lancering biedt de Appian AI Skill Designer drie essentiële AI-mogelijkheden:

  • E-mailclassificatie : het platform is ontworpen om e-mails automatisch te interpreteren en te classificeren, waardoor organisaties hun e-mailcommunicatie op grote schaal kunnen automatiseren. Met deze functie kunnen bedrijven vragen, feedback en verzoeken van klanten efficiënter verwerken en beantwoorden, waardoor de algehele klanttevredenheid toeneemt.
  • Documentclassificatie : Appian AI Skill Designer kan informatie binnen verschillende documenten identificeren en classificeren, documentroutering stroomlijnen en processen die inhoud verwerken verder automatiseren.
  • Documentextractie : het platform is in staat om informatie uit verschillende documenttypen te extraheren, waardoor handmatige gegevensinvoer wordt verminderd en nauwkeurigheid wordt gegarandeerd. Hierdoor kunnen werknemers hun tijd besteden aan taken met een hogere waarde.

De AI Skill Designer is gebouwd op een uitbreidbare architectuur, zodat klanten en partners hun palet aan AI Skills kunnen uitbreiden vanuit de Appian App Marketplace. Appian heeft de eerste AI Skill-extensie gemaakt, een OpenAI/ChatGPT Generative AI Skill die nu beschikbaar is op de Appian AppMarket. De focus van Appian is om barrières tussen mensen en machines te doorbreken, waardoor mensen natuurlijke en intuïtieve benaderingen kunnen gebruiken om hun intenties aan computers kenbaar te maken.

Nieuwe generatieve AI-technologieën die gebruik maken van Large Language Models (LLM's) evolueren tot het punt waarop computers de menselijke taal en intentie nu beter kunnen begrijpen. Het verminderen van de complexiteit van AI door middel van low-code zal een nog grotere versnelling van digitale innovatie ontketenen.

Appian heeft ervoor gezorgd dat Natural Language Processing (NLP) op basis van GPT begrijpt hoe automatiseringen kunnen worden gebouwd met het Appian Platform. Gebruikmakend van de OpenAI-integratie, ontwikkelt Appian verschillende door AI ondersteunde generatieve mogelijkheden om de automatisering te vergroten, met de nadruk op het verbeteren van de productiviteit van ontwikkelaars bij dagelijkse activiteiten. 

Deze omvatten:

  • Generatieve AI en natuurlijke taal gebruiken om automatisch digitale formulieren te bouwen op basis van een bestaand formulier met instructies in natuurlijke taal. Bijvoorbeeld door een bestaand document, zoals een aanvraag voor een bedrijfslicentie, te nemen en generatieve AI toe te passen om een ​​veilig digitaal formulier te bouwen dat kan worden gebruikt om een ​​bedrijf in Appian direct te digitaliseren.
  • Generatieve AI gebruiken om te begrijpen hoe complexe applicaties werken. Door het ontwerp van een softwaretoepassing te onderzoeken, kan Generative AI het ontwerp ontleden om in natuurlijke taal te beschrijven hoe een toepassing werkt, wat voordelen oplevert zoals het automatisch genereren van softwaredocumentatie.
  • Generatieve AI verbinden met Appian's Data Fabric. De Data Fabric-technologie van Appian verbindt bedrijfsdata in één enkel, veilig virtueel datamodel. Met een koppeling tussen Generative AI en de Datafabriek kunnen gebruikers in Natural Language vragen stellen over hun bedrijfsdata. Een gebruiker kan bijvoorbeeld vragen: "Welke klanten lopen het risico om in de komende 30 dagen te karnen?" Generatieve AI kan aanbevelingen en inzichten bieden die proactieve actie in het Appian Platform stimuleren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!