Wouter Hoeffnagel - 04 mei 2023

Gerucht: Microsoft werkt aan privacyvriendelijke variant van ChatGPT

Microsoft werkt aan een AI-gebaseerde chatbot voor bedrijven, waarbij privacy centraal staat. De chatbot lijkt gericht op sectoren die met strenge regelgeving op het gebied van privacy te maken hebben, zoals de financiële sector en zorg.

Gerucht: Microsoft werkt aan privacyvriendelijke variant van ChatGPT image

The Information meldt dat nieuwe dienst in het tweede kwartaal moet worden aangekondigd. De dienst is gebaseerd op ChatGPT en moet met het oog op security op eigen servers draaien, die gescheiden zijn van de infrastructuur achter de reguliere variant van ChatGPT.

Hogere kosten

De werkwijze brengt ook extra kosten met zich mee; The Information meldt dat de privacyvriendelijke variant van ChatGPT tot tien keer meer kan gaan kosten dan de huidige publieke versie. ChatGPT Plus is op dit moment beschikbaar voor 20 dollar per maand exclusief btw.

Opvallend is dat ook OpenAI zelf aan een zakelijke versie van ChatGPT werkt. Ook hierbij ligt de focus op privacy. Het lijkt er dan ook op dat Microsoft op dit vlak de concurrentie aangaat met OpenAI, waarin het eerder nog tien miljard dollar investeerde. Als onderdeel van deze deal mag Microsoft de technologie onder eigen naam op de markt brengen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!