Wouter Hoeffnagel - 05 mei 2023

Databricks neemt AI-gebaseerd data goverance-platform Okera over

De speler in data warehouses en data lakes Databricks neemt Okera over, een data governance platform dat AI inzet voor het geautomatiseerd classificeren van gevoelige data. Het bedrijf wil het platform van Okera integreren in zijn eigen platform, en zo klanten helpen bij het beschermen van hun gegevens.

Databricks neemt AI-gebaseerd data goverance-platform Okera over image

Okera is een data goverance platform dat gebruikers onder meer zicht op hun data en de transparantie van deze gegevens vergroot. Zo wil het bedrijf klanten helpen hun data beter te begrijpen. Databricks ziet veel toekomst in de technologie en stelt dat een goed begrip van data van essentieel belang is in de tijd van grote taalmodellen (large language models / LLM). Onder meer om vooroordelen in deze modellen tegen te gaan.

Data geautomatiseerd ontdekken, classificeren en taggen

Het platform biedt onder meer een AI-gebaseerde interface waarmee gebruikers geautomatiseerd gevoelige data zoals persoonlijk identificeerbare gegevens kunnen ontdekken, classificeren en taggen. Deze tags helpen bij het aantonen van compliance. Ook omvat Okera een zelfserviceportal voor het auditen en analyseren van het gebruik van gevoelige data. Zo kunnen organisaties onder meer patronen in datagebruik monitoren en volgen. Dit helpt hen onder meer zeker te stellen dat governance-beleid consistent wordt toegepast.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!