Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2023

TP-Link voegt ViGi beveiligingscamera en NVR's toe aan portfolio

Fabrikant ter wereld van Wi-Fi producten TP-Link voegt een nieuwe productlijn aan zijn assortiment toe: ViGi. Dit zijn professionele, zakelijke beveiligingscamera’s en Network Video Recorders (NVRs).

TP-Link voegt ViGi beveiligingscamera en NVR's toe aan portfolio image

Bij de lancering zijn er tien camera modellen beschikbaar, ieder in verschillende uitvoeringen (denk aan WiFi en bekabeld, 2.8mm- en 4mm lens). Ook komt TP-Link direct met drie verschillende NVRs. Twee van deze NVRs hebben ingebouwde PoE-poorten, zodat de klant geen extra switch nodig heeft. De verwachting is dat het assortiment verder uitgebreid zal worden met modellen met ultra hi-res beeldsensoren en modellen met panoramische camera’s.

Functionaliteiten

Camera’s voor de zakelijke markt moeten niet alleen haarscherp beeld geven, maar ook over handige features beschikken die meerwaarde bieden aan de klant. De ViGi-camera's beschikken over de volgende functies:

ONVIF

De ViGi camera’s en NVRs ondersteunen allemaal ONVIF en zijn dus eenvoudig te gebruiken met producten van derde partijen.

Queue Management

De ViGi-camera’s zien wanneer er een te lange rij staat bij de kassa’s. Zodra dit is waargenomen krijgt iedereen een push-notificatie vanuit de ViGi app. Hierdoor kunnen managers sneller schakelen met het openen van een extra kassa en dit zal zorgen voor een betere winkel belevenis van de klanten.

Vehicle Management

De camera’s herkennen en onthouden de auto’s die voorbij rijden en slaat de basisinformatie op zoals kleur, merk en nummerbord. Wanneer je beelden van een verdachte auto wil terugkijken kan je via Smart Search eenvoudig zoeken op nummerbord en vindt zo alle beelden van de desbetreffende auto.

Line Crossing Detection

Via de ViGi Security Manager kan je lijnen trekken op de plekken waar klanten en bezoekers niet mogen komen. Zodra er iemand over de lijn komt krijg je direct een push notificatie en kan je er ook voor kiezen om een alarm af te laten gaan.

Smart IR

Bij standaard infrarood camera’s wordt de persoon snel overbelicht wanneer deze te dicht in de buurt is van de lens. Met Smart IR past de camera de infrarood lampjes automatisch aan, zodat de persoon altijd duidelijk in beeld is.

Omada

Bij de release van ViGi kan je de camera’s beheren in standalone mode of via de ViGi Security Manager. In Q3 2023 zal daar nog een extra mogelijkheid bij komen: ViGi wordt toegevoegd aan de Omada-familie. Vanaf dat moment kunnen de Omada-partners een volledig op afstand beheerbaar netwerk en beveiligingssysteem aanbieden aan haar klanten.

Beschikbaarheid

ViGi zijn sinds eind april beschikbaar via de officiële TP-Link distributeurs. Meer informatie is beschikbaar via Michiel Daems.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!