Redactie - 11 december 2012

E.Novation en VCD werken samen aan medische applicaties


E.Novation en VCD Healthcare hebben een overeenkomst gesloten om de applicatie ViPharma met behulp van LSP Connect aan te sluiten op het Landelijk Schakel Punt (LSP). Tevens gaat VCD Healthcare de LSP Connect Viewer, de nieuwe LSP Connect module, inzetten als onderdeel van de nieuwe applicatie Vinova.

VCD Healthcare is onderdeel van de VCD IT Groep en biedt een uproductlijn met oplossingen voor de zorgsector. Eén van deze producten is ViPharma, een multidisciplinair systeem voor medicatieveiligheid dat van het initiële voorschrijven door de specialist tot aan de verstrekking en controle aan het bed inzetbaar is.

ViPharma vraagt de door de huisapotheek verstrekte medicatie nu nog op via de OZIS-standaard, maar heeft ervoor gekozen om op korte termijn een aansluiting van ViPharma op het LSP te realiseren door middel van LSP Connect. Hierdoor is ViPharma voorbereid op een landelijke invoering van het LSP en de daaraan gerelateerde uitfasering van OZIS. Feitelijk is LSP Connect een generieke stekker waarmee VCD Healthcare haar applicatie ViPharm kan aansluiten op het LSP. Daarbij zorgt E.Novation voor NICTIZ certificering.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!