Redactie - 06 januari 2014

Huawei Technolgies beheert mobiele netwerk T-Mobile Nederland

 

Voor de komende vijf jaar is Huawei Technologies verantwoordelijk voor het managen en onderhouden van het mobiele netwerk van T-Mobile in Nederland.

Huawei and T-Mobile Nederland tekenden deze vijfjarige Managed Services overeenkomst voor de service operations van het mobiele netwerk van T-Mobile Nederland, inclusief de overgang van circa 80 medewerkers naar Huawei. Voor Huawei is dit Managed Services contract, dat betrekking heeft op het Radio Access netwerk, het core netwerk en het transportnetwerk, een belangrijke stap in de markt voor diensten in de Benelux.

De overeenkomst, die het Network Operating Center, de 2e lijns ondersteuning en het beheer en onderhoud van de meer dan 4800 basisstations binnen het mobiele netwerk omvat, moet leiden tot operationele voordelen voor T-Mobile Nederland.

De nieuwe overeenkomst tussen Huawei en T-Mobile borduurt voort op de goede samenwerking en de eerder gerealiseerde relatie tussen de beide bedrijven. Vorig jaar kondigde T-Mobile Nederland al aan dat Huawei de meer dan 4.800 basisstations van T-Mobile in Nederland gaat vervangen ten behoeve van de implementatie van het 4G netwerk. Daarvoor maakt T-Mobile gebruik van de Single RAN technologie van Huawei.

Wang Dexian (foto), CEO Huawei Nederland, zegt over het contract in een persbericht: “We zijn erg blij dat we de samenwerking met T-Mobile kunnen uitbreiden, nu op het gebied van Managed Services. De nieuwe medewerkers zijn van harte welkom, we zijn erg tevreden met de kennis en ervaring die we hiermee in huis halen. Samen zullen we het nu waar gaan maken. Dit contract is bovendien een bevestiging van de goede samenwerking die we al hadden en zal hierdoor alleen maar verder worden versterkt.”

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!