Redactie - 26 maart 2014

Martinic.net bestaat 10 jaar

 

Het in- en verkoop systeem voor de computerbranch “Martinic.net “ dat in 2004 in de markt is gezet staat ondertussen bij bijna elk computerbedrijf onder Favorieten of op het intranet. Het systeem bestaat nu 10 jaar en zoekt ondertussen in bijna 1 miljoen artikelen, zo meldt eigenaar Martin Broerse (foto).

Broerse: "Martinic.net is het prijsvergelijkingsysteem dat is ontwikkeld door MARTINIC Computers. Dit systeem biedt de mogelijkheid om via internet de prijzen en het aanbod van de belangrijkste computergroothandels met elkaar te vergelijken. Martinic.net biedt een overzicht van meer dan 900.000 artikelen van meer dan 50 computergroothandels. Martinic.net werkt continu het prijsoverzicht bij, zodat je altijd beschikt over de meest up-to-date informatie. Martinic.net is volledig toegesneden op gebruik door wederverkopers, distributeurs en fabrikanten van computers, software en randapparatuur. Martinic.net geeft niet alleen de prijs-, productinformatie en de adresgegevens van de leverancier, maar biedt ook een overzicht van de bijkomende order- en verzendkosten. In het overzicht van de gevonden producten worden altijd de algemeen geldende inkoopprijzen weergeven. Een aantal leveranciers biedt de mogelijkheid om naast de algemeen geldende prijs je eigen, klantspecifieke prijs te kunnen bekijken in het detailscherm van het gevonden product."

Behalve prijsvoordeel bleek uit feedback van gebruikers dat nieuwe mensen op de inkoop veel sneller ingewerkt konden worden en eenvoudiger “Wat koop ik waar” konden uitvinden. "Ook bleek het systeem voor sommige gebruikers “goud” omdat ze een aan klant aangeboden notebook van een bepaald uitlopend type binnen 2 seconden nog ergens bij een groothandel konden vinden", aldus Broerse.

Javascript

Martinic.net is gestart met een eigen server in een KPN datacentrum en computers die dag en nacht prijslijsten stonden te converteren. Broerse: "Het systeem is een paar uur down geweest toen een graafmachine een kabel raakte bij het datacenrum maar is verder al 10 jaar up. Fysieke servers zijn ondertussen opgeheven en hun functie is overgenomen door virtuele servers van Amazon Ierland. Ook de locale prijs-convert robots zijn vervangen door virtuele machines. Martinic.net blijft in beweging en volgens Martinic ligt er met de komst van minimaal IE10+ op elke PC, door afschaffing van Windows XP volgende maand, de weg open voor client side rendering. Anderen noemen dit “data over the wire” maar het komt er op neer dat de servers in Ierland geen html meer gaan renderen maar alleen json data gaan aanleven aan een front-end Martinic.net. Pagina’s worden dan gerenderd door de javascript engine van je browser."

Martinic.net ontwikkeling is na 10 jaar nog steeds volop in beweging, zo besluit Broerse: "Voor de resellers die Martinic.net nog niet kennen is er nog steeds de mogelijkheid vrijblijvend het systeem 1 maand gratis uit te proberen. Een abonnement kost nog geen € 200,- per jaar (€ 15,95 per maand)"."

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!