Redactie - 09 juli 2014

Schneider Electric in top 10 Green Ranking 2014


Schneider Electric behaalde onlangs een tiende plaats op de World's Green Ranking, een ranglijst van Newsweek in samenwerking met het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knight Capital. Tijdens het World Economic Forum begin dit jaar in het Zwitserse Davos werd het concern ook al erkend als koploper in de sector Industrie & Capital Goods. Vorig jaar ontving het concern de BREAAM-NL Excellent Score voor het hoofdkantoor in Hoofddorp.

Volgens Newsweek spelen bedrijven een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering en CO2-uitstoot. Om die reden riep Newsweek samen met onderzoeksbureau Corporate Knight Capital de Green Ranking in het leven. Onlangs behaalde Schneider Electric de tiende plaats in deze Green Ranking over 2014.

De Green Ranking beoordeelt bedrijven op acht indicatoren: energie- en waterverbruik, CO2-uitstoot, afval, reputatie, koppeling van bonus aan duurzaamheidsprestaties, de duurzame opdracht van de Raad van Bestuur en het auditen van milieucijfers. Data voor de Ranking wordt verkregen via jaarlijkse rapportages van bedrijven, duurzaamheidsrapportages en via cijfers van RepRisk, Bloomberg en de Carbon Disclosure Project. De Green Ranking wordt samengesteld door de Ranking Advisory Counsil.

'De plaats in de top 10 van de Green Ranking geeft wederom aan dat het loont om een visie op duurzaamheid om te zetten in praktische daden', zegt Marcel Spijkers (foto), Algemeen Directeur Schneider Electric. 'Wij brengen duurzaamheid in praktijk, maar helpen ook onze resellers en klanten door kennis te delen. Transparantie van cijfers hoort daarbij.'

WK
 

Arctic Wolf BW vierkant Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!