Redactie - 16 september 2012

Schneider Electric introduceert StruxureWare Data Center Operation 7.2


Schneider Electric
heeft een upgrade van zijn StruxureWare Data Center Operation-platform uitgebracht. Release 7.2 van deze Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software identificeert onder meer servers die geheel of gedeeltelijk ongebruikt zijn. Hiermee kunnen organisaties de IT-apparatuur in het datacenter optimaliseren. Tevens bevat de nieuwe versie IT Power Control, powered by IntelData Center Manager (DCM), en de Cisco UCS Manager Plug-in.  

Veel datacenters schatten het energieverbruik in aan de hand van de specificaties die de fabrikant van bepaalde IT-apparatuur aangeeft. StruxureWare Data Center Operation 7.2 meet juist het daadwerkelijke energieverbruik van de IT-apparatuur, aldus Scheider Electric. Ook helpt de DCIM-software de stroom- en koelingsbehoefte te verlagen. Het platform kan daarnaast rapporteren over de grootverbruikers onder de apparatuur. Het geeft aan welke servers hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor een upgrade, voor load sharing, of voor uitfasering. Tot slot kan de software vermelden welke servers geheel of gedeeltelijk ongebruikt zijn, zodat een wildgroei aan servers wordt vermeden en de ROI verbetert, aldus Schneider Electric. 

Cisco, VMware en Intel's IT Power Control
De nieuwe release bevat een aantal geraffineerde, geautomatiseerde manieren om apparatuur van een bepaalde leverancier te kunnen volgen. De integratie met Cisco, VMware en het meeleveren van Intel's IT Power Control bieden waardevolle ondersteuning aan het platform en vergroten de flexibiliteit waarmee het kan worden geïmplementeerd. 

"Bedrijven kijken in toenemende mate naar mogelijkheden om hun datacenter te optimaliseren. Dit kan alleen worden bereikt door right-sizing en consolidatie van de fysieke infrastructuur en optimalisatie van de IT-omgeving," zegt Wim Hendriksen (foto), Vice President IT Benelux van Schneider Electric Nederland. "StruxureWare Data Center Operation versie 7.2 verschaft cruciale informatie voor het nemen van belangrijke beslissingen op het gebied van efficiency. Het platform biedt de mogelijkheid het energieverbruik te monitoren, te analyseren en te optimaliseren tot op server- en CPU-niveau. Dat levert forse kostenbesparingen op en verlengt de levenscylus van het datacenter."

StruxureWare Data Center Operation 7.2 is beschikbaar als onderdeel van de complete softwaresuite StruxureWare for Data Centers.

Door: Witold Kepinski 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!