Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2023

Equinix realiseert een tweede datacenter in Montreal

Equinix bouwt een tweede International Business Exchange (IBX) datacenter in Montreal: MT2. Het datacenter opent naar verwachting medio 2023 zijn deuren.

Equinix realiseert een tweede datacenter in Montreal image

Montreal kent een verwachte groei van de interconnectiebandbreedte van 46 procent CAGR in 2025, volgens de Global Interconnections Index 2023, een rapport gepubliceerd door Equinix. Montreal vormt een belangrijk economisch centrum in Canada. Daarnaast is de stad een belangrijk middelpunt van innovatie omdat het in Canada een van de grootste concentraties technologische arbeidskrachten huisvest. Met het nieuwe datacenter speelt Equinix hierop in.

Duurzame luchtkoeling

MT2 krijgt duurzame luchtkoeling. Equinix stemt de grenzen van de bedrijfstemperatuur af op de wereldwijd aanvaarde normen van de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) A1A. Het optimaliseren van koeloperaties binnen deze normen verbetert de efficiëntie van datacenters, waarmee het bedrijf de Scope 3 koolstofemissies van MT2-klanten terugdringt.

Andrew Eppich, Managing Director bij Equinix Canada: "MT2 is een belangrijke mijlpaal om het beste van Equinix naar Canada te brengen - en het beste van Canada naar de wereld. Montreal is een belangrijk economisch centrum, met een bloeiend en innovatief ecosysteem dat bekend staat om zijn diversiteit, creativiteit en coöperatieve instelling. De uitbreiding van onze aanwezigheid in deze metro biedt bedrijven toegang tot connectiviteit, zowel wereldwijd als binnen Canada, zodat ze vooruitgang kunnen boeken op het gebied van digitale infrastructuur en innovatie in binnen- en buitenland."

Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!