Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2023

KnowBe4 maakt Password Kit gratis beschikbaar

KnowBe4, aanbieder van een platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt een gratis Password Kit beschikbaar. Deze kit helpt gebruikers met het verbeteren van hun wachtwoorden en het versterken van de security culture binnen organisaties.

KnowBe4 maakt Password Kit gratis beschikbaar image

Wachtwoorden zijn een integraal onderdeel van het dagelijkse leven. Ze vormen de sleutel tot enkele van de belangrijkste bronnen waar mensen dagelijks op vertrouwen. Bijvoorbeeld om telefoons te ontgrendelen, in te loggen op werkapparaten, e-mail en bankrekeningen. Volgens het 2022 Data Breach Investigations Report van Verizon kan 80% van de online inbreuken bij organisaties worden toegeschreven aan gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden. Bovendien wordt in het rapport het gebruik van gestolen gegevens genoemd als de op één na grootste dreiging voor bedrijven, na ransomware. Daarom is het hebben van sterke, unieke wachtwoorden voor alle accounts essentieel voor de bescherming en beveiliging van privacy.

Hulpmiddelen

KnowBe4's Password Kit bevat hulpmiddelen voor gebruikers, zoals toegang tot een gratis on-demand webinar met de titel “The Good, the Bad and the Truth About Password Managers” van Roger A. Grimes, KnowBe4's data-driven defense evangelist. Ook bevat de kit KnowBe4's populaire whitepaper “What Your Password Policy Should Be”, video's van Kevin Mitnick over het hacken van wachtwoorden en een ‘password best practices guide’.

“Het is noodzakelijk dat alle gebruikers en organisaties wachtwoordbeveiliging serieus nemen. Eén gekraakt wachtwoord kan al nadelige gevolgen hebben, zowel professioneel gezien als persoonlijk”, zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “KnowBe4 erkent het belang van deze kwetsbaarheid en lanceert daarom de nieuwe Password Kit. Deze kit bevat handige tools en middelen waarmee gebruikers, op het gebied van wachtwoorden, slimme keuzes kunnen maken en goede wachtwoordhygiëne kunnen naleven. Zo kunnen ze zichzelf beter beschermen en wordt de security culture van hun organisatie versterkt.”

De KnowBe4 Password Kit is hier beschikbaar.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!