Redactie - 10 mei 2023

Microsoft toont opnieuw advertenties in testversie Windows 11

Microsoft plaatst opnieuw advertenties in een testversie van Windows 11. Het bedrijf probeert al een tijdje af te tasten waar zulke boodschappen kunnen staan in het besturingssysteem.

Microsoft toont opnieuw advertenties in testversie Windows 11 image

Twittergebruiker Albacore (@thebookisclosed) merkte op dat in de settings-pagina van Windows 11 een advertentie verschijnt voor Microsoft 365. De pagina toont hoeveel van je OneDrive in gebruik is met daarbij een advertentie voor het betalend kantoorpakket.

Testversie

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om de publieke versie van Windows 11, wel om een testversie (Dev channel build 23451 om precies te zijn). Maar functies in zo’n versie kunnen wel doorstromen naar de algemene versie. Vorig jaar al merkte een gebruiker advertenties op in Internet Explorer.

Later dat jaar werd, eveneens door Albacore, ontdekt dat Windows 11 een advertentie in het afsluitmenu toonde. Ook daar ging het om promotie van Microsofts’ eigen diensten. Toen reageerde iemand van Microsoft door te zeggen dat er dingen worden uitgetest.

Nieuwe inkomstenbron

Het lijkt er op dat Microsoft de grenzen aftast van wat het kan aanbieden en hoe gebruikers daarop reageren. Microsoft heeft haar strategie de afgelopen tien jaar laten evolueren van producten verkopen naar diensten. Tegelijk biedt het haar besturingssysteem sinds Windows 10 voor consumenten in de meeste gevallen gratis aan. Advertenties, weliswaar op dit moment enkel voor de eigen diensten, kunnen een manier zijn om inkomsten te compenseren of om meer te verdienen uit betalende diensten.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!