Witold Kepinski - 10 mei 2023

Nutanix Project Beacon biedt PaaS voor de hybride multicloud

Nutanix, speler in hybride multi-cloud computing, kondigt een portfolio van datacentrische Platform-as-a-Service-diensten (PaaS) aan onder de naam Project Beacon. Het bedrijf wil deze diensten op zowel Nutanix als de native public cloud beschikbaar maken. Project Beacon koppelt de applicatie en data los van de onderliggende infrastructuur en stelt ontwikkelaars in staat om applicaties slechts eenmaal te ontwikkelen en overal te laten draaien.

Nutanix Project Beacon biedt PaaS voor de hybride multicloud image

Volgens de Enterprise Cloud Index verwacht 75% van de IT-teams de komende één tot drie jaar gebruik te maken van meer dan één IT-infrastructuur - waaronder on-premises, de public cloud of de edge. Het verplaatsen van applicaties naar een andere omgeving is momenteel mogelijk op de infrastructuurlaag. De PaaS-diensten die veel organisaties gebruiken om ontwikkelaars te helpen met het sneller ontwikkelen en leveren van applicaties, veroorzaken echter lock-in omdat ze gebonden zijn aan specifieke public clouds. Dit leidt tot hoge overstapkosten als men applicaties wil verplaatsen naar een meer geschikte omgeving. Project Beacon wil daar verandering in brengen.

“Project Beacon is onze visie om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om applicaties eenmaal te ontwikkelen en ze overal te draaien door datacentrische PaaS-diensten te leveren die niet langer gebonden zijn aan één infrastructuurleverancier”, zegt Rajiv Ramaswami, President & CEO bij Nutanix. “We hopen dat bedrijven de voordelen van hybrid multi-cloud volledig omarmen; niet alleen op de infrastructuurlaag maar ook op de datalaag van applicaties.”

Als onderdeel van Project Beacon wil Nutanix de platformdiensten leveren waar veel organisaties op vertrouwen, met een enkele API en console, geïntegreerd met Kubernetes container-orkestratie en consistent beheer voor alle omgevingen. Deze suite van datacentrische platformdiensten wordt gekenmerkt door consistent en vereenvoudigd beheer, automated mobility, porteerbare licenties, self-service voor ontwikkelaars en ingebouwde security en governance voor cloud operations-teams. Ontwikkelaars hebben - zowel in native public cloud, on-premises als aan de edge - toegang tot deze suite terwijl operationele teams de volledige controle behouden over data governance, compliance en databescherming.

“Enterprise Kubernetes-platform Red Hat OpenShift helpt klanten overal elke applicaties te kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren”, zegt Matt Hicks, President en Chief Executive Officer van Red Hat. “Met Project Beacon bouwt Nutanix voort op onze missie van datacentrische platformdiensten die consistent en overal worden geleverd. Hierdoor wordt de keuze van de klant op de open hybride cloudplatforms van Red Hat verder uitgebreidt met de geavanceerde datadiensten van Nutanix."

Nutanix begint met de basis van alle apps: database-services. Als onderdeel daarvan wil het bedrijf de klantvoordelen van de Nutanix Database Service-oplossing (NDB) uitbreiden als een beheerde dienst in de public cloud. Deze managed service op native public cloud-infrastructuur bouwt voort op de NDB database-automation- en beheerervaring die al beschikbaar is op Nutanix Cloud Infrastructure (NCI).

Nutanix breidt vanaf daar uit naar de populairste datacentrische platformdiensten, zoals streaming, caching en search. Het doel is om alle belangrijke elementen te leveren die nodig zijn om moderne applicaties te bouwen, zodat ontwikkelaars niet afhankelijk zijn van oplossingen waarmee ze vastzitten aan één enkele infrastructuur.

“Organisaties vertrouwen op public cloud-diensten om sneller en innovatiever te kunnen ontwikkelen. Er moeten echter ook compromissen worden gesloten, zoals voor complexiteit, kosten, vendor lock-in en meer”, zegt Dave Pearson, IDC RVP voor Infrastructure Systems, Platforms en Technologies. “Met Project Beacon vermindert Nutanix de kans op lock-in en vergroot het de eenvoud van applicatieontwikkeling met uniform beheer, automated mobility en de mogelijkheid om applicaties eenmaal te ontwikkelen en ze in te zetten op de juiste infrastructuur.”

Meer informatie over Project Beacon is hier beschikbaar.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!