Witold Kepinski - 12 mei 2023

Jeannine Peek: Digitalisering vergt sturing en een integrale aanpak

Boegbeeld van Topsector ICT Jeannine Peek gaf onlangs de jaarlijkse door Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) georganiseerde Technologielezing in Den Haag. Zij nam alle genodigden mee op reis door de tijd.

Jeannine Peek: Digitalisering vergt sturing en een integrale aanpak image

"Een tijd waarin digitalisering onze levens ingrijpend heeft veranderd en nog dagelijks sneller blijft veranderen. Digitalisering heeft duidelijke voordelen, maar wij mogen niet blind zijn voor de bedreigingen. Zo heeft videoconferentie-software ons door de covid19 pandemie geloodst, maar neemt ook onze afhankelijkheid van digitalisering sterk toe", aldus Peek.

In haar lezing betoogde Jeannine Peek, boegbeeld Topsector ICT, lid SER en algemeen directeur Capgemini Nederland dat het belangrijk is de digitalisering van onze samenleving als een transitie aan te pakken.  De noodzaak daarvan toont zich in onder meer in de energietransitie, gezondheidszorg en ons toegenomen bewustzijn rond strategische autonomie.

"Digitalisering is niet iets dat ons overkomt, het is een fundamentele omslag die sturing en een integrale aanpak behoeft. De noodzaak daarvan toont zich in ondermeer in de energietransitie, gezondheidszorg en ons toegenomen bewustzijn rond strategische autonomie", aldus Peek.

Lees de hele lezing hier (PDF).

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!