Witold Kepinski - 16 mei 2023

FleetGO Group bundelt krachten met Belgisch softwarebedrijf EuroTracs

Logistieke softwareleverancier FleetGO Group neemt met steun van software-investeerder Main Capital Partners ("Main") het Belgische softwarebedrijf EuroTracs over.

FleetGO Group bundelt krachten met Belgisch softwarebedrijf EuroTracs image

De overname van EuroTracs is de tweede add-on overname sinds de initiële investeringen van Main Capital Partners in Wanko en FleetGO in Q3 2022, die samen de FleetGO Group vormden. 

De combinatie van EuroTracs en FleetGO Group zorgt voor een uitgebreider productaanbod met sterke gedeelde expertise, technologisch leiderschap en een breed geografisch bereik. Klanten kunnen zo hun orders efficiënt beheren, de zichtbaarheid van de supply chain verbeteren en concurrerend blijven in een voortdurend veranderend economisch klimaat. Recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat de steeds complexere uitdagingen van de logistieke sector moeten worden aangepakt. De investering van Main toont de waarde aan van de ontwikkeling van softwareoplossingen die onderling verbonden netwerken beheren, de zichtbaarheid van de supply chain vergroten en de procesefficiëntie verbeteren, aldus Main Capital Partners.

Versterking en uitbreiding van de marktpositie van de FleetGO Group

De FleetGO Group biedt een uitgebreide softwareoplossing voor magazijnbeheer, routeoptimalisatie, telematica en vlootbeheer en heeft een sterke voetafdruk in de DACH regio en Benelux. De toevoeging van het cloud-gebaseerde TMS platform eTrans en cloud- gebaseerde orderuitvoeringsoplossing eConnect ontwikkeld door EuroTracs bouwt verder op de strategie van FleetGO Group om een holistische product suite te creëren met transport- en orderbeheer, magazijnbeheer, activabeheer, routeplanning, telematica, tachymetrie en vlootbeheer functionaliteiten. Bovendien heeft EuroTracs een sterke marktpositie opgebouwd in België en Frankrijk, die als een belangrijk startpunt zal dienen voor de toekomstige internationale expansie van de FleetGO Group.

Door alle essentiële ordergegevens te consolideren in een centrale management cockpit, zal het gecombineerde productaanbod klanten een uitgebreide oplossing bieden om de verzending en uitvoering van hun orders efficiënt te beheren. Deze geïntegreerde aanpak verbetert de zichtbaarheid van de supply chain en de communicatie tussen stakeholders, wat leidt tot aanzienlijke verbeteringen van de procesefficiëntie. Hierdoor kunnen klanten concurrerend en wendbaar blijven in het steeds veranderende economische landschap.

EuroTracs, met hoofdkantoor in Zottegem, België, biedt sinds 1996 geïntegreerde software- en hardware oplossingen waarmee klanten hun orderverzending en -uitvoering kunnen stroomlijnen. Het cloud-gebaseerd TMS platform van het bedrijf vormt de hoeksteen van de logistieke activiteiten van haar klanten, met een reeks functionaliteiten zoals order entry, activabeheer, transportplanning en prijsbeheer. Bovendien stelt het order uitvoerings- en toezichtsplatform van EuroTracs verladers en vervoerders in staat om real-time transportorder- en uitvoeringsgegevens te delen met alle stakeholders in de supply chain. Door volledig cloud-gebaseerde softwareproducten te ontwikkelen, heeft EuroTracs een uniek concurrentievoordeel in zijn marktsegment. Het bedrijf bedient een gediversifieerd klantenbestand van ongeveer 100 klanten, voornamelijk actief in België, Nederland en Frankrijk. Tot deze klanten behoren Gefco, TLR Robinet en NDQ Logistics, die allen actief zijn in de logistieke en transportsector.

Het geïntegreerde productaanbod, gecombineerd met een sterke gedeelde expertise, een breed geografisch bereik en technologisch leiderschap, stelt FleetGO Group in een sterke positie om de voordelen van consolidatie, schaalvoordelen, technologische integratie, anorganische groei en afstemming op gelijkgestemde, hoogopgeleide professionals in de kernregio's te benutten.

Ronald van Tiel, CEO van FleetGO Group, zegt: "Ik ben erg enthousiast over de toevoeging van EuroTracs. EuroTracs heeft een van de meest moderne en schaalbare cloud-gebaseerde TMS-oplossingen ontwikkeld die momenteel beschikbaar is op de markt. De combinatie van FleetGO Group en EuroTracs brengt twee bedrijven samen met een gedeelde visie op softwareontwikkeling en de toekomst van logistieke software. Deze samenwerking versterkt ons aanbod en creëert een sterk groeipotentieel voor onze internationale groeistrategie. Onze klanten zullen profiteren van onze uitgebreide productsuite, terwijl wij de best mogelijke klantenservice zullen blijven bieden."

Christiaan Bert, CEO bij EuroTracs, voegt hieraan toe: "Het bundelen van de krachten met FleetGO Group is een geweldige kans voor EuroTracs om de meest uitgebreide oplossingen en service aan onze klanten te bieden. We zijn enthousiast over het potentieel van deze samenwerking, die ons in staat zal stellen de synergiën van onze gecombineerde expertise en technologieën te benutten om onze klanten meerwaarde te bieden. We zijn ervan overtuigd dat deze strategische stap ons in staat zal stellen om te blijven innoveren en groeien, terwijl we ons bereik uitbreiden tot buiten onze huidige markten.”

Sven van Berge, Partner & Head of DACH activities bij Main Capital Partners, concludeert: “De toevoeging van EuroTracs aan FleetGO Group's reeds indrukwekkende suite van logistieke en vlootbeheer softwareoplossingen is een slimme zet. De consolidatie van essentiële ordergegevens in een centrale management cockpit zal zorgen voor een betere zichtbaarheid van de supply chain en naadloze communicatie tussen stakeholders, wat cruciaal is voor het verhogen van de procesefficiëntie. Met de gevestigde positie van EuroTracs in België en Frankrijk is FleetGO Group goed gepositioneerd om uit te breiden naar nieuwe internationale markten. Dit geïntegreerde productaanbod, gecombineerd met sterke expertise en technologisch leiderschap, maakt FleetGO Group klaar voor blijvend succes in de concurrerende logistieke sector."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!