Wouter Hoeffnagel - 16 mei 2023

Startup Worldcoin van Sam Altman haalt honderd miljoen dollar op

Worldcoin, een bedrijf waarbij onder meer OpenAI-topman Sam Altman betrokken is, staat op het punt een 100 miljoen dollar aan financiering op te halen bij investeerders. Het bedrijf wil een gedecentraliseerde 'World ID' introduceren, die gebruik maakt van iris- en bodyscans voor identificatie. De scans moeten worden uitgevoerd met behulp van een apparaat dat een 'Orb' wordt genoemd.

Startup Worldcoin van Sam Altman haalt honderd miljoen dollar op image

Altman richtte Worldcoin in 2019 op in samenwerking met Alex Blania. Gebruikers die zichzelf via Worldcoin identificeren kunnen hierdoor via de World App inloggen op websites. Zij krijgen hierbij een online pseudoniem toegewezen, dat hun privacy afschermt. Worldcoin biedt vervolgens de garantie dat gebruikers een echt persoon zijn, en geen AI-bot.

Gratis cryptovaluta

Om gebruikers over de streep te trekken wil Worldcoin hen gratis cryptovaluta bieden indien zij zich aanmelden voor het biometrische identificatieprogramma. Hiermee wil het bedrijf uiteindelijk een vorm van basisinkomen bieden, wat verlies van inkomsten door de opkomst van AI moet compenseren.

Worldcoin haalde in 2021 al drie miljoen dollar op bij investeerders. Vorig jaar verkocht het voor 100 miljoen dollar aan cryptovaluta. Nu staat het bedrijf volgens de Financial Times op het punt 100 miljoen dollar op te halen bij investeerders. Zowel bestaande als nieuwe investeerders steken daarbij geld in het bedrijf. Eerder investeerder onder meer Khosla Ventures, een cryptofonds van Andreessen Horowitz, FTX-oprichter Sam Bankman-Fried en internetentrepreneur Reid Hoffman.

SLTN Vierkant SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!