Wouter Hoeffnagel - 16 mei 2023

Europese Commissie akkoord met overname Activision Blizzard door Microsoft

De Europese Commissie geeft groen licht voor de overname van gameontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft. Het akkoord komt na toezeggingen van Microsoft, die moeten voorkomen dat populaire games van de ontwikkelaar exclusief beschikbaar worden op clouddiensten en de Xbox-gameconsole van Microsoft.

Europese Commissie akkoord met overname Activision Blizzard door Microsoft image

De overname ter waarde van 68,7 miljard dollar is vorig jaar door Microsoft en Activision Blizzard aangekondigd. De Europese Commissie maakt zich zorgen over de impact op de concurrentie op de gamingmarkt. Het startte daarom een onderzoek naar de overname.

Toezeggingen

Microsoft deed verschillende toezeggingen om de zorgen van de Europese Commissie weg te nemen. Zo zegt het bedrijf onder meer toe dat Europese gebruikers de huidige en toekomstige games van Activision Blizzard kunnen streamen via een clouddienst naar keuze. Ook belooft Microsoft de games voor een periode van tien jaar niet exclusief te maken voor zijn eigen platforms.

Met het akkoord van de Europese Commissie is de overname een stap dichterbij. Dat betekent echter niet dat de overname definitief doorgang vindt. Zo is de Britse overheid niet akkoord met de overname en blokkeert deze. Ook in de Verenigde Staten is er nog geen goedkeuring.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!