Witold Kepinski - 17 mei 2023

Juniper Networks en partners willen uitdagingen rond Experience-First Networking oplossen

Juniper Networks, speler in veilige, AI-gedreven netwerken, maakt Juniper Beyond Labs bekend, een nieuw initiatief gericht op het vormgeven van de toekomst van de netwerk- en IT-industrie met baanbrekend onderzoek, pathfinding-projecten en experimentele technologische ontwikkelingen.

Juniper Networks en partners willen uitdagingen rond Experience-First Networking oplossen image

Juniper Beyond Labs zal samenwerken met diverse academische en commerciële partners om nieuwe wegen in te slaan voor duurzame, toonaangevende netwerktechnologieën, met als doel te voorzien in toekomstige behoeften van een digitale wereld. Juniper Beyond Labs start met innovatiecentra in de VS en India.

Bijna elk aspect van de wereldeconomie heeft nu op de één of andere manier te maken met het netwerk. Dit zal alleen maar verder doorzetten nu AI, machine learning en clouddiensten wijder verbreid raken terwijl verbonden gebruikers en apparaten exponentieel blijven toenemen. Dit creëert kansen, maar ook een complexe infrastructuur, beveiligingsproblemen en milieu-uitdagingen. Dit vereist nieuwe manieren om netwerktechnologie in te zetten en te beheren, zodat de ervaring van netwerkgebruikers en -beheerders verbeterd kan worden. Juniper Beyond Labs wil bijdragen aan de ontwikkeling van visionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor 's werelds grootste technologische uitdagingen.

Voor klanten en partners van Juniper, zoals Eurofiber en Intel, en de bredere academische gemeenschap, biedt Juniper Beyond Labs de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op onderzoeksrichtingen en baanbrekende projecten. De bijdragen kunnen leiden tot proof-of-concept demo's en de mogelijkheid om feedback te geven om de richting van het onderzoek vorm te geven. Deelnemende leden krijgen ook toegang tot het onderzoek en de innovatie van Juniper Beyond Labs. Zo zal Juniper zijn samenwerking met Intel uitbreiden en werken aan de integratie van de Intel FlexRAN Reference Architecture, private 5G-netwerken, Juniper RAN Intelligent Controller en de Juniper Cloud-Native Router op Intel Xeon-processoren, om nieuwe mogelijkheden te creëren ter ondersteuning van de 5G-transformatie.

Eric Kuisch, Chief Operating Officer bij Eurofiber: "Quantum computers zullen de strijd aangaan met bestaande encyptietechnieken, en daarom hebben Eurofiber en Juniper Networks vorig jaar een Quantum testbed in Nederland gelanceerd. Samen met Juniper Beyond Labs innoveren we een nieuwe beveiligingsaanpak waarbij we gebruik maken van Quantum Key Distribution (QKD) en Post Quantum Cryptography (PQC)”

De onderzoeken van Juniper Beyond Labs richten zich op een doorsnede van netwerkdomeinen, waaronder IT, Data Center, Beveiliging, AI/Automation, Network Operations, WAN en 5G/6G, naast opkomende gebieden, zoals de reeds genoemde Quantum Computing. Juniper Beyond Labs zal met name prioriteit geven aan duurzaamheid als een integraal onderdeel van netwerkontwerpprincipes en gerelateerde use cases om netwerkoperators te helpen duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Het Juniper RAN Intelligent Controller (RIC)-platform biedt tegenwoordig bijvoorbeeld al energiebesparingsfuncties, zoals trafficbeheer, waardoor netwerkbronnen efficiënt kunnen worden gebruikt om aan de capaciteitsvraag te voldoen, terwijl extra investeringen worden vermeden.

Terwijl Juniper Beyond Labs officieel van start is gegaan, heeft het al de bekroonde Juniper RAN Intelligent Controller (RIC) en de baanbrekende Juniper Cloud-Native Router (JCNR) ontwikkeld. Die zet in op operationele efficiëntie om serviceproviders flexibiliteit te bieden bij de uitrol van 5G.

“Ik ben een onderzoeker in hart en nieren, dus ik ben heel blij dat Juniper Beyond Labs ons een nieuwe mogelijkheid geeft om de volgende generatie netwerktechnologie vrijer te onderzoeken, er mee te experimenteren en eraan te sleutelen, om de enorme uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd op te lossen. Sommige van de oplossingen die we ontwikkelen, kunnen commercieel beschikbaar komen, maar het doel is om de grenzen te verleggen van wat we denken dat mogelijk is om te voldoen aan de behoeften van een evoluerende digitale wereld”zegt Raj Yavatkar, Chief Technology Officer, Juniper Networks.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!