Witold Kepinski - 19 mei 2023

Qlik rondt overname Talend af

Qlik heeft de overname van Talend succesvol afgerond. Hiermee breidt Qlik het aanbod uit om moderne organisaties in staat te stellen om data te ontsluiten, te transformeren, te analyseren en actie te ondernemen. Klanten van Qlik hebben nu toegang tot de geautomatiseerde levering van betrouwbare en bedrijfsklare data. Dit verhoogt zowel de operationele efficiëntie als innovatie die uiteindelijk leiden tot meer strategische bedrijfsbeslissingen.

Qlik rondt overname Talend af image

“Met de overname van Talend biedt Qlik significante voordelen aan de klant. Zo bieden we een uitgebreider productaanbod en een verbeterde ondersteuning van diensten. Daarnaast investeren we in innovatie en R&D”, aldus CEO Mike Capone. “Qlik’s brede expertise op het gebied van data-integratie, analyse, AI en machine learning in combinatie met Talend’s oplossingen, zorgen voor de meest uitgebreide resultaten in de industrie.”

Fragmentatie van data wordt steeds vaker veroorzaakt door de toename van verschillende informatiebronnen die niet met elkaar verbonden zijn. Met Talend biedt Qlik een nieuwe reeks oplossingen die bronnen met elkaar verbinden. Tevens wordt technologische achterstand en bijkomende kosten voorkomen. Als gevolg groeit het vertrouwen in het bedrijf naarmate duidelijk wordt dat betrouwbare data beschikbaar is wanneer het nodig is zo meldt Qlik.

“De diensten van Qlik en Talend vullen elkaar perfect aan. Klanten profiteren van de gehele data levenscyclus, ongeacht waar ze zich in hun digitale transformatie bevinden”, zegt Mike Leone, Principal Analyst voor Analytics & AI bij Enterprise Strategy Group. “Talloze data-initiatieven, zoals labs en communities, proberen vertrouwen op te bouwen binnen data-ecosystemen. Hierbij gaat het niet alleen om data, ook om de processen en mensen. Klanten kunnen nu profiteren van robuuste data-integratiemogelijkheden en databeheer, waardoor ze het verschil kunnen maken in systemen en vertrouwen ontwikkelen.”

De oplossingen van Qlik en Talend breiden de mogelijkheden uit op vele belangrijke gebieden, zoals datakwaliteit, transformatie, applicatieconnectiviteit en API-diensten. Qlik blijft daarnaast toegankelijk voor vrijwel elke databron, doel, architectuur of methodologie, zodat klanten altijd de data hebben die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!