Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2023

Broadcom doet toezeggingen in EU rond overname VMware

Broadcom doet toezeggingen om Europese zorgen over de overname van VMware weg te nemen. Het gaat daarbij onder meer om toezeggingen rondom de interoperabiliteit van software van VMware met hardware van derde partijen.

Broadcom doet toezeggingen in EU rond overname VMware image

Het Amerikaanse Broadcom wil VMware voor 61 miljard dollar overnemen. De overname leidt bij toezichthouders echter tot zorgen. Zij vrezen dat de overname slecht is voor de concurrentie op markt en Broadcom onder meer de interoperabiliteit van hardware van concurrenten met de virtualisatiesoftware van VMware kan inperken.

Voorstel ingediend

Reuters meldt nu dat Broadcom-topman Hock Tan eerder deze maand in Brussel is geweest in een poging deze zorgen weg te nemen. Een officieel voorstel is deze week ingediend bij de Europese Commissie. Details over het voorstel ontbreken. Wel is duidelijk dat de Europese Commissie zijn deadline voor het nemen van een besluit over de overname uitstelt tot 17 juli.

Reuters meldt dat Broadcom nog altijd hoopt de overname snel te kunnen afronden. De persdienst tekent op uit de mond van Tan dat Broadcom hierbij nog altijd mikt op het fiscale jaar 2023.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!