Witold Kepinski - 19 mei 2023

Lidl eigenaar Schwarz Group en SAP werken samen rond applicatie security

De bedrijven van de Duitse Schwarz Group, waaronder ook supermarktketen Lidl valt, hebben een strategisch partnerschap met SAP aangekondigd dat tot doel heeft potentiële aanvalspaden voor bedrijfskritische applicaties te elimineren. Het partnerschap richt zich op de beveiligingsoplossingen die zijn ontwikkeld door XM Cyber, een bedrijf van de Schwarz Group. Het bouwt voort op een langdurige samenwerking ter ondersteuning van de digitale transformatie binnen de bedrijven van de Schwarz Group.

Lidl eigenaar Schwarz Group en SAP werken samen rond applicatie security image

Het door XM Cyber ​​ontwikkelde cybersecurity-platform laat bedrijven continu hun IT-landschap zien door de ogen van potentiële aanvallers. XM Cyber ​​ondersteunt cloud en on-premise, evenals hybride omgevingen om inbreukpunten in hun systemen te identificeren en deze bedreigingen in volgorde van prioriteit aan te pakken. Later dit jaar zal XM Cyber, naast de IT-infrastructuur van SAP, ook de bescherming van de klantspecifieke cloudservices van het bedrijf en RISE met SAP-landschappen ondersteunen, waardoor bedrijven gegevens en processen zonder compromissen naar de cloud kunnen migreren.

" Europa's grootste softwarebedrijf, SAP, maakt gebruik van de expertise van XM Cyber ​​en is van plan deze unieke beveiligingsoplossing te gebruiken om zijn infrastructuur te beschermen. Op die manier beschermen we ook de klanten van SAP", legt Rolf Schumann, CEO van Schwarz Digital, uit . "Door dit te doen, zullen we een ander voorbeeld bieden van ons vermogen om de digitale transformatie voor bedrijven over de hele wereld te beveiligen."

Het belang van deze samenwerking is vooral relevant nu steeds meer processen digitaal worden aangestuurd en bewaakt. SAP ondersteunt Bon Presso, een divisie van Schwarz Produktion, die profiteert van moderne procesengineering en slimme digitale oplossingen om kerncijfers over de productlijnen te visualiseren en machinegegevens in realtime te evalueren. Dit concept van een "digitale fabriek" is bedacht binnen de bedrijven van de Schwarz Group en is mogelijk dankzij de software van SAP.

"Al meer dan 50 jaar legt onze softwaresuite de basis voor bedrijven in alle sectoren om hun bedrijfsprocessen succesvol te digitaliseren. Dankzij het partnerschap met de bedrijven van de Schwarz Group en hun XM Cyber-beveiligingsoplossing verbeteren we de beveiligingscomponenten aanzienlijk van onze producten, waardoor we onze klanten een optimale bescherming van hun gegevens en processen kunnen blijven bieden. Als zodanig bieden we een ongeëvenaard pakket dat onze marktpositie zal versterken", zegt Thomas Saueressig, lid van de raad van bestuur van SAP SE , leidend SAP Product Engineering.

XM Cyber ​​is vanaf vandaag beschikbaar in de SAP Store, de online marktplaats voor oplossingen die zijn ontwikkeld door SAP en zijn partners.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!