Witold Kepinski - 22 mei 2023

SECOM investeert in Eagle Eye Networks en Brivo

Eagle Eye Networks, speler op het gebied van cloudvideobewaking, en Brivo, aabieder op het gebied van cloudgebaseerde toegangscontrole en slimme ruimtetechnologieën, hebben een van de grootste investeringen tot nu toe in fysieke cloudbeveiliging aangekondigd. SECOM, een van de grootste beveiligingsintegratiebedrijven ter wereld, volgens Forbes Global 2000, heeft een primaire aandeleninvestering gedaan van 192 miljoen dollar in de twee bedrijven, 100 miljoen dollar in Eagle Eye Networks en 92 miljoen dollar in Brivo.

SECOM investeert in Eagle Eye Networks en Brivo image

Eagle Eye Networks en Brivo zijn onafhankelijke bedrijven waarvan de meerderheid in handen is van Dean Drako. Drako richtte Eagle Eye Networks op in 2012 en is CEO; hij verwierf in 2015 een meerderheidsbelang in Brivo en is voorzitter.

"De investering in SECOM onderstreept dat cloud en AI de toekomst zijn van fysieke beveiliging", aldus Drako. “Zowel Eagle Eye als Brivo zullen een aanzienlijk deel van de investering gebruiken om AI verder te ontwikkelen die de beveiliging van ondernemingen en bedrijven wereldwijd drastisch verbetert. De open platformen Eagle Eye en Brivo bieden klanten keuze, efficiëntie en innovatie, die deze investering allemaal zal versnellen.”

Als onafhankelijke, open platformbedrijven integreren Eagle Eye Networks en Brivo met veel externe technologieleveranciers, waaronder de platformen voor vastgoedbeheer en Proptech. Bovendien bieden Eagle Eye en Brivo een volledig geïntegreerde oplossing die internationale bedrijven gebruiken om risico's te beheren, bedreigingen te identificeren en te reageren. De gezamenlijke capaciteiten van de bedrijven leveren real-time AI-enabled video- en toegangscontrolegebeurtenisanalyses, waardoor veiligheid en beveiliging worden geoptimaliseerd.

Eagle Eye Networks zal de investering gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn op AI gebaseerde analysemogelijkheden, zoals Eagle Eye Smart Video Search , Smart Alarms en Vehicle Intelligence, en om zijn wereldwijde activiteiten uit te breiden.

Brivo zal de investering gebruiken om verkoop en marketing te laten groeien, productontwikkeling te versnellen en ondersteuning en operationele functies op te schalen, en strategische acquisities te evalueren. Brivo zal de extra investering ook gebruiken om verder uit te breiden in Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific, en om de slimme ruimtes en AI-functionaliteit in het Brivo Access Platform te verbeteren voor zijn zakelijke, meergezins- en commerciële vastgoedklanten.

"SECOM heeft een trotse geschiedenis van innovatie die teruggaat tot het eerste online beveiligingssysteem van Japan voor commercieel gebruik in 1966", aldus Sadahiro Sato, Managing Executive Officer van SECOM. “We zijn toegewijd aan het leveren van diensten en systemen die veiligheid, gemoedsrust en zakelijke efficiëntie bieden. Onze investering in Eagle Eye Networks en Brivo, de marktleiders op het gebied van fysieke cloudbeveiliging, is een investering in de missie die onze drie bedrijven delen: de best mogelijke technologie bieden om bedrijven en gemeenschappen veilig te houden.”

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!