Witold Kepinski - 22 mei 2023

Dell Technologies versterkt APEX multi-cloud as-a-service aanbod

Dell Technologies onthult nieuwe Dell APEX-aanbiedingen voor cloudplatforms, public cloud storage software, client apparatuur en computers. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Microsoft, Red Hat, VMware, AWS en Databricks. Deze toevoegingen aan het as-a-Service- en multicloud-portfolio van Dell, dat zich uitstrekt van datacenters tot public cloud- en pc-devices, zullen bedrijven helpen sneller te werken en te innoveren door verbeterd beheer en mobiliteit van hun applicaties en gegevens, waar ze zich ook bevinden, zo meldt de Amerikaanse tech leverancier tijdens Dell Technologies World (DTW) in Las Vegas.

Dell Technologies versterkt APEX multi-cloud as-a-service aanbod image

"Onze klanten blijven zoeken naar een eenvoudigere technologie-ervaring om eenvoudig hun bedrijfsmiddelen en applicaties te beheren en er toegang toe te krijgen met voorspelbare kosten en grotere flexibiliteit", zegt Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. "Dat is waar Dell APEX om de hoek komt kijken. Nu omvat Dell APEX de breedte van ons portfolio om klanten meer vrijheid te geven voor technologie om bedrijven te ondersteunen wanneer hun behoeften dit vereisen - van pc's en IT op locatie tot public cloud en edge locaties."

Dell APEX Cloud Platforms voor multicloud-activiteiten

Dell APEX Cloud Platforms zijn een portfolio van volledig geïntegreerde, kant-en-klare systemen die Dell infrastructuur, software en cloud-besturingsstacks integreren die consistente multicloud-activiteiten leveren door cloud-besturingsmodellen uit te breiden naar on-premises en edge-omgevingen. Workloads kunnen op de optimale locatie worden geplaatst op basis van gewenste prestatie-, kosten- en beveiligingsvereisten met datamobiliteit over een gemeenschappelijke multicloud-opslaglaag, aldus Dell. Klanten kunnen gegevens naadloos verplaatsen tussen lokale omgevingen en Dell APEX Block Storage voor implementaties in de openbare cloud. Elk systeem is ontworpen om de productiviteit van IT en ontwikkelaars te versnellen met behulp van bekende beheertools en softwaregestuurde geautomatiseerde implementatie en levenscyclusbeheer, zo meldt de leverancier op het jaarlijkse event voor partners en IT-beslissers.

Cloudplatforms zijn ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, Red Hat en VMware

Het Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure verbetert de hybride ervaring van Azure met full-stack software-integratie en geautomatiseerd levenscyclusbeheer via native beheertools van Microsoft en uitgebreide technische samenwerking tussen Dell en Microsoft zo melden de Microsoft ceo Satya Nadella en Dell Technologies ceo Michael Dell. Het platform is ideaal voor applicatiemodernisering en levert snellere time-to-value van Azure op basis van Azure Arc-enabled infrastructuur met consistente operaties en governance in on-premises datacenters, edge-locaties en de Azure public cloud met behulp van Azure Arc.

OpenShift

Het Dell APEX Cloud Platform voor Red Hat OpenShift vereenvoudigt volgens de twee tech partijen de ontwikkeling en het beheer van op containers gebaseerde applicaties, waar applicaties ook worden ontwikkeld en geïmplementeerd, door full-stack software-integratie en automatisering met het toonaangevende hybride cloud-applicatieplatform in de branche, mogelijk gemaakt door Kubernetes. Klanten kunnen containers en virtuele machines naast elkaar laten draaien, native binnen Kubernetes, met een uniforme ervaring voor een breed scala aan workloads, waaronder AI/ML en analyses, met brede GPU-ondersteuning voor elke hybride cloud-footprint. Dit aanbod vertegenwoordigt een diepgaande technische samenwerking tussen Dell en Red Hat, waarbij gebruik wordt gemaakt van enterprise Kubernetes en ondersteund door 's werelds toonaangevende enterprise Linux-platform, Red Hat Enterprise Linux.

vSphere

Dell APEX Cloud Platform voor VMware biedt klanten de flexibiliteit om vSphere te implementeren op een volledig geïntegreerd systeem met zeer schaalbare, krachtige Dell softwaregedefinieerde storage. Dit nieuwe aanbod voegt zich bij Dell APEX Private Cloud en Dell APEX Hybrid Cloud binnen het bredere Dell APEX-portfolio om meer keuze te bieden aan VMware-klanten op hun multicloud-reis. "Al meer dan een eeuw heeft Xerox de ervaring op de werkplek voortdurend opnieuw gedefinieerd", zegt Tino Lancellotti, CIO van Xerox. "Dell APEX heeft ons geholpen onze multicloud-strategie te optimaliseren, zodat we software en services kunnen leveren die voldoen aan de behoeften van de moderne beroepsbevolking."

Dell APEX Storage voor Public Cloud

Dell zegt de belofte van Project Alpine waar te maken en brengt de prestaties en geavanceerde softwaremogelijkheden van zijn enterprise dataopslag naar openbare clouds, terwijl operationele eenvoud wordt geboden met een uniforme benadering van Dell cloudopslag en Kubernetes-beheer.

Block Storage

Dell APEX Block Storage voor Amazon Web Services (AWS), Dell APEX Block Storage voor Microsoft Azure en Dell APEX File Storage voor AWS combineren Dell's enterprise-class storageprestaties, schaalbaarheid en cyberveerkracht met openbare cloudeconomie en services, zoals analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Organisaties kunnen hun cloudstrategieën verfijnen op basis van zakelijke behoeften en bestaande vaardigheden maximaliseren door middel van geavanceerde datamobiliteit en beheerconsistentie tussen Dell on-premise storage en public clouds. Deze aanpak vermijdt de noodzaak om applicaties te herstructureren en personeel bij te scholen, aldus Dell.

Dell APEX Block Storage kan de prestaties en capaciteit voor bedrijfskritische workloads snel uitbreiden via unieke scale-out-architectuur. Verhoogde veerkracht wordt bereikt door gegevens efficiënt te verdelen over zones met meerdere beschikbaarheid. Dell APEX File Storage levert bestandsprestaties en mogelijkheden van enterpriseklasse in de public cloud. Klanten kunnen een breed scala aan prestatie-intensieve workloads ondersteunen, waaronder AI, machine learning, media en entertainment en life sciences.

Deze aanbiedingen voegen zich bij Dell APEX Protection Storage voor public cloud als onderdeel van Dell's portfolio van softwaregedefinieerde opslag voor public clouds. Dell APEX Protection Storage levert gegevensbeschermingsopslag voor AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en Alibaba Cloud met tot nu toe meer dan 17 exabytes aan gegevens beschermd door Dell-software in public clouds.

SaaS

Verbeteringen aan de Dell APEX Console omvatten nieuwe software-as-a-service (SaaS)-aanbiedingen voor beheer, implementatie, datamobiliteit en ontdekking die het voor operationele teams gemakkelijker maken om multicloud-opslag en Kubernetes-clusters te onderhouden.:

Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage is SaaS dat het beheer van Dell APEX Block and File Storage centraliseert, vereenvoudigt en beveiligt met eenvoudige configuratie, geautomatiseerde implementatie, opslagbewaking en gegevensmobiliteit tussen on-premises en openbare cloudomgevingen. Hierdoor kunnen organisaties hun multicloud-omgeving consistent en veilig op schaal beheren, waarbij de plaatsing van de werklast wordt geoptimaliseerd om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.

Kubernetes

Dell APEX Navigator voor Kubernetes is SaaS die Kubernetes-storagebeheer vereenvoudigt en geavanceerde dataservices zoals datareplicatie, applicatiemobiliteit en waarneembaarheid naar containers brengt met eenvoudig te implementeren en te beheren Dell Container Storage Modules.

"Organisaties proberen hun IT-omgevingen te stroomlijnen, zodat data en applicaties op de juiste plek kunnen staan om de meeste waarde voor hun bedrijf te leveren", zegt Matthew Eastwood, senior vice president, IDC. "Dell Technologies heeft een aanzienlijke uitbreiding van zijn Dell APEX-portfolio geleverd die gemeenschappelijkheid creëert tussen public cloud- en on-premises omgevingen om de plaatsing van workloads te vereenvoudigen."

Dell APEX: cloud ervaring brengen naar pc's en servers

Dell breidt het Dell APEX-portfolio uit om gebruikers te helpen de dagelijkse IT-activiteiten eenvoudig af te handelen, de implementatie van infrastructuur te versnellen, kosten te beheersen en het terugnemen van apparaten veilig en duurzaam te beheren via een as-a-Service-ervaring.

Dell APEX Compute levert schaalbare, veilige bare-metal rekenbronnen in een datacenter, edge-omgeving of in een colocatiefaciliteit. Klanten kunnen gevirtualiseerde of containergebaseerde omgevingen ondersteunen door de hypervisor of het besturingssysteem van hun keuze te installeren. Organisaties kunnen aan hun behoeften op het gebied van werklast en IT-activiteiten voldoen met schaalbare en veilige computerresources die beschikbaar zijn via een voorspelbaar, maandelijks abonnement.

Dell APEX PC-as-a-Service (PCaaS) helpt bedrijven IT te vereenvoudigen en de nieuwste clienttechnologie te implementeren met voorspelbare kosten , terwijl kapitaal wordt vrijgemaakt om te investeren in moderne werknemerservaringen.  Organisaties kunnen hun aanbod aanpassen voor het gehele pc-portfolio, inclusief apparaten, software en services, met flexibele termijnen van één tot vijf jaar en naar behoefte op- of afschalen. Vroege klanten die Dell APEX PCaaS gebruiken, melden 50% minder inspanning van de helpdesk, 30% besparingen op ondersteuningskosten en 50% minder tijd besteed aan het onboarden van apparaten van medewerkers.6

Dell breidt data management ecosysteem uit

Om klanten meer vrijheid te bieden om inzichten uit data te halen, waar deze zich ook bevinden, kondigen Dell en Databricks, het data- en AI-bedrijf, een nieuwe, veelzijdige relatie aan om on-premises data te verbinden in Dell's enterprise-opslagplatforms en het Databricks Lakehouse Platform.

Dell-klanten kunnen Databricks in de openbare cloud verbinden met Dell-objectopslag, on-premises of in een colocatiefaciliteit, om data ter plekke te analyseren, resultaten op te slaan en deze veilig te delen met derden met behulp van de Delta Sharing-mogelijkheden van Databricks. Dell en Databricks werken samen om gezamenlijk aanvullende integraties te ontwikkelen die een naadloze ervaring zullen bieden voor Dell-objectopslag binnen het Databricks Lakehouse-platform, aldus Dell: "Microsoft en Dell vereenvoudigen hybride cloudbeheer met een geïntegreerde oplossing die klanten consistente operaties biedt in de Azure public cloud en hun on-premises en edge-omgevingen", zegt Bernardo Caldas, corporate vice president, Azure Edge PM, Microsoft. “Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure biedt native integratie van Dell's gedifferentieerde infrastructuurplatforms en beheersoftware met Azure Arc en Arc-enabled services zoals Azure Stack HCI en AKS voor een uniforme ervaring van cloud tot edge.”

“Naarmate organisaties blijven evolueren en hun cloudstrategieën opschalen, zijn klanten op zoek naar een consistente gebruikerservaring in de hybride infrastructuur om cloud-native applicatie-ontwikkeling te versnellen en een snellere time-to-value te realiseren”, zegt Stefanie Chiras, senior vice president, Partner Ecosystem Success bij Red Hed. “Red Hat OpenShift biedt die gemeenschappelijke basis, en door onze voortdurende samenwerking met Dell Technologies kunnen klanten profiteren van een volledig geïntegreerde Red Hat OpenShift-ervaring op de on-premises infrastructuur van Dell om de mogelijkheden uit te breiden waar ze applicaties ook implementeren in de hybride cloud.”

"VMware en Dell Technologies hebben een staat van dienst van gezamenlijk ontwikkelde oplossingen en innovatie die bijna twee decennia omspant", zegt Dave McGraw, vice-president, Partner Solutions Engineering, Office of the CTO, VMware. "De introductie van Dell APEX Cloud Platform voor VMware verbreedt de VMware multicloud-implementatieopties van klanten, biedt meer keuze en flexibiliteit om applicaties te moderniseren en tegelijkertijd multicloud-activiteiten te stroomlijnen."

"Databricks is gericht op het helpen van bedrijven om de meest waardevolle inzichten uit hun gegevens te halen, waar deze zich ook bevinden", zegt Adam Conway, senior vice president, Products, Databricks. "De combinatie van het beste van Dell en Databricks verandert het datalandschap voor klanten die actief zijn in de huidige multicloud-wereld."

Beschikbaarheid

Dell APEX Cloud Platforms zullen vanaf de tweede helft van 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.

Dell APEX Block and File Storage voor AWS is nu wereldwijd beschikbaar.

Dell APEX Block Storage voor Microsoft Azure zal in de tweede helft van 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.

Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage zal beschikbaar zijn in de Verenigde Staten met geplande toekomstige geografische uitbreiding in de tweede helft van 2023.

Dell APEX Navigator voor Kubernetes zal in de tweede helft van 2023 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Dell APEX PC-as-a-Service is nu beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Dell APEX Compute is nu beschikbaar in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Dell-objectopslag en Databricks Lakehouse Platform-verbinding zijn vandaag beschikbaar en toegang tot openbare cloudgegevens komt binnenkort beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!