Witold Kepinski - 23 mei 2023

Avatar: The Way of Water film ondersteunt door Dell Technologies

De film ‘Avatar: The Way of Water’, gemaakt door LightStorm Entertainment van Filmregisseur James Cameron (foto), is ondersteunt door Dell Technologies. Dit meldt het Amerikaanse tech bedrijf in een business case. James Cameron sprak over de nauwe samenwerking tijdens het Dell Technologies World 2023 event in Las Vegas.

Avatar: The Way of Water film ondersteunt door Dell Technologies image

Avatar: The Way of Water is een Amerikaanse epische sciencefictionfilm uit 2022, geregisseerd door James Cameron, die samen met Rick Jaffa en Amanda Silver het scenario schreef van een verhaal dat het trio schreef met Josh Friedman en Shane Salerno. Het is de tweede film in de Avatar- franchise van Cameron, na Avatar (2009). Cameron produceert de film met Jon Landau.

Dell Technologies werkt al meer dan tien jaar samen met Lightstorm Entertainment aldys filmregisseur James Cameron. De samenwerking had eerst als als doel het filmproductieproces te verbeteren. De filmploeg van Landau wist hoeveel ze vertrouwden op het opslaan, delen en back-uppen van gegevens, en ze waren op zoek naar een 'gouden standaardpartner'. Lightstorm maakt gebruik van snelle, samenhangende en schaalbare opslag- en serverinfrastructuur.

Dell ECS

Afgelopen jaren werd ook samengewerkt rond rond de Academy Award bekroonde film "Avatar : The Way of Water". Tussen de eerste en tweede Avatar-film erkende Lightstorm het steeds groter wordende belang van gegevens in films. Het productiebedrijf maakte de overstap naar Dell ECS object storage, waarmee de filmploeg ongestructureerde gegevens op schaal kan opslaan met de betrouwbaarheid en controle van een private cloud.

Cloud

Met de verschuiving van op tape gebaseerde opslag naar de cloud betekent dat het IT-team van Lightstorm filmploegen snel en effectief kan ondersteunen. Er is nu de mogelijkheid om gegevens te archiveren en te rangschikken naar eigen private servers en gegevens kunnen over de hele wereld gerepliceerd worden.

Servers

Lightstorm gebruikt gevirtualiseerde servers om de implementatietijd met 96% te verkorten en de infrastructuur in anderhalve dag op te schalen. Snelle implementatie betekent dat het IT-team en de filmploeg meer tijd hebben om innovatie te stimuleren, wat helpt om de creativiteit te ondersteunen die heeft geleid tot een Academy Award voor 'Avatar: The Way of Water' voor beste visuele effecten.

Lees de hele business case op de website van Dell.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!