Wouter Hoeffnagel - 24 mei 2023

India wil meer elektronica en chips gaan produceren

Grote techbedrijven willen de productie van zowel elektronica als halfgeleiders in India uitbreiden, meldt de Indiase minister van Technologie Rajeev Chandrasekhar. Het zou onder meer om het Amerikaanse Apple en Zuid-Koreaanse Samsung gaan.

India wil meer elektronica en chips gaan produceren image

Dit zegt minister Chandrasekhar tegen Bloomberg TV. Al langer is India een belangrijke productielocatie voor beide techbedrijven. Het land wil echter ook de productie van andere hardware naar zich toetrekken. Het gaat daarbij onder meer om elektronische apparaten als laptops en tablets. De Indiase overheid wil dit stimuleren met onder meer belastingvoordelen en financiële prikkels. Het stelt hiervoor twee miljard dollar beschikbaar.

Dat geldt ook voor de productie van chips; de Indiase overheid wil buitenlandse partijen overtuigen in India chipfabrieken te openen. Ook vanuit India zelf zijn er dergelijke plannen. Zo zou de Indiase miljardair Anil Agarwal, oprichter en voorzitter van mijnbouwbedrijf Vedanta Resources Limited, voor 19 miljard dollar een chipfabriek willen realiseren in het land.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!