Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2023

Red Hat kondigt nieuwe producten en diensten aan

Red Hat onthult een reeks aan nieuwe producten en diensten op de jaarlijkse Summit. De oplossingen ondersteunen developers, vereenvoudigen automatisering en versterken de veiligheid van software en cloudomgevingen.

Red Hat kondigt nieuwe producten en diensten aan image

Red Hat Developer Hub

De Red Hat Developer Hub is een intern developerplatform gebaseerd op Spotify’s Backstage, en is ontworpen om de gebruikservaring van developers op open hybride cloudplatforms van Red Hat te verbeteren. De Hub biedt tal van richtlijnen, best practices en plug-ins voor Backstage om de onboarding en uitrol van nieuwe applicaties te versnellen.

Lees hier meer over de Red Hat Developer Hub.

Trusted Software Supply Chain

De Red Hat Trusted Software Supply Chain is een verzameling clouddiensten voor de beveiliging van de softwareketen. Zo biedt de Trusted Application Pipeline een CI/CD-pipeline met ingebouwde security-tools. Red Hat Trusted Content biedt developers real-time inzicht in kwetsbaarheden en securityrisico’s als gevolg van de gebruikte open source-componenten. Bovendien levert deze dienst suggesties om risico’s te minimaliseren en biedt het toegang tot een gecureerde verzameling van betrouwbare opensource-content.

Lees hier alles over Red Hats Trusted Software Supply Chain.

Ansible Lightspeed

Als onderdeel van de volgende fase van Project Wisdom is een open beta aangekondigd van Ansible Lightspeed. Deze maakt gebruik van de IBM Watson Code Assistant, een nieuwe generatieve AI-dienst voor automatisering met Ansible. Deze dienst gebruikt natuurlijke taalverwerking (NLP) voor het snel ontwikkeling van automatiseringscode, wat automatisering sneller, consistenter en accurater maakt. De open beta is naar verwachting beschikbaar vanaf juni 2023.

Lees meer over Ansible Lightspeed.

Event-Driven Ansible

Een nieuwe uitvoering van Ansible werkt op basis van een event-driven architectuur, in tegenstelling tot de oudere request-based architectuur. Dat betekent dat automatisering niet afhankelijk is van verzoeken vanuit de software, maar dat Ansible op basis van waargenomen software-events zelf bepaalt welke acties er nodig zijn. Hiermee kan automatisering veel efficiënter worden ingeregeld en eenvoudiger worden beheerd. Event-Driven Ansible komt naar verwachting in juni 2023 breed beschikbaar.

Lees meer over Event-Driven Ansible.

Red Hat Service Interconnect

Red Hat Service Interconnect is gebaseerd op het open source-project Skupper.io en is een oplossing waarmee developers zonder uitgebreide networking-ervaring veilige connecties kunnen maken tussen applicaties in verschillende containeromgevingen.

Lees meer over Service Interconnect.

Advanced Cluster Security Cloud Service

Red Hat Advanced Cluster Security Cloud Service combineert Kubernetes-native security met het gebruiksgemak van door Red Hat beheerde clouddiensten. Deze nieuwe oplossing ondersteunt Red Hat OpenShift op private en public clouds en Kubernetes-diensten van derden op grote public clouds, waaronder Amazon EKS, Google GKE en Microsoft AKS.

Klik hier voor meer informatie over Advanced Cluster Security Cloud Service.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!