Witold Kepinski - 24 mei 2023

Korian Benelux implementeert AI-driven Enterprise-oplossingen van Juniper Networks

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat Korian Benelux, onderdeel van een grote Europese zorgketen met een focus op langdurige ouderenzorg, gebruik gaat maken van vaste en draadloze AI-driven Enterprise-oplossingen van Juniper. De implementatie van de AI-driven Enterprise-oplossingen van Juniper helpt de prestaties en betrouwbaarheid van het netwerk van Korian Benelux te optimaliseren en bewoners zorg op maat te bieden.

Korian Benelux implementeert AI-driven Enterprise-oplossingen van Juniper Networks image

Ruim 11.000 werknemers van Korian verlenen zorg aan circa 15.000 bewoners op 173 locaties in België en Nederland. Korian zag in de cloudgebaseerde Mist AI-engine de perfecte oplossing om zijn IT-team meer inzicht te bieden in de netwerkervaringen van gebruikers en het in staat te stellen om problemen met verbonden medische apparatuur en telefoons sneller en effectiever op te lossen. De real-time inzichten vanuit Juniper Mist Wired Assurance, 

Juniper Mist Wireless Assurance en de virtuele netwerkassistent Marvis hebben bijgedragen aan eenvoudigere probleemoplossing voor klanten, apparaten en locaties, en daarmee aan een betere kwaliteit van zorg. De oplossing van Juniper maakt gebruik van Mist AI om aanpasbare serviceniveaus mogelijk te maken en praktisch inzetbare aanbevelingen te geven. Het IT-team kan problemen op die manier proactief verhelpen, vaak nog voordat de gebruikers er last van krijgen. Gebruikers profiteren dankzij het voorspellend vermogen van Juniper Mist AI van een betrouwbaardere netwerkinfrastructuur en een maximale beschikbaarheid. Centrale configuratie en provisioning zonder menselijke tussenkomst vereenvoudigen de onboarding van nieuwe access points en switches van Juniper bij het moderniseren van zorgfaciliteiten. Bij een renovatie van een bepaalde locatie kan Korian het netwerk in één dag tijd installeren. Met de hiervoor gebruikte netwerkoplossing waren daar twee dagen voor nodig.

Voor het welzijn van de bewoners en patiënten die voor korte-termijnherstel in de faciliteiten van Korian verblijven is het belangrijk om verbonden te blijven met hun familie en vrienden, of ze nu de voorkeur geven aan bellen, videochatten of e-mailen. Zij kunnen gebruikmaken van tablets in hun kamer om films te kijken, hun favoriete muziek te beluisteren en het verplegend personeel te bellen voor assistentie. Alle spraakcommunicatie verloopt luid en duidelijk. Familieleden en vrienden die op bezoek komen, kunnen een gastverbinding met het draadloze netwerk maken. De medewerkers van Korian hebben nu snelle toegang tot zorgapplicaties, medische systemen en administratieve oplossingen. Daarmee kunnen zij productief blijven en hun focus op de zorg voor patiënten richten. Slimme medische apparaten zijn nu voorzien van de betrouwbare connectiviteit die Korian nodig heeft om optimale zorg te kunnen verlenen.

De zorgorganisatie maakt nu gebruik van Juniper Wireless Access Points en de door Mist AI ondersteunde oplossing Wireless Assurance voor het verbeteren van de interactie met bewoners, in combinatie met wififunctionaliteit die bijdraagt aan verbeterde betrouwbaarheid en voorspelbaarheid. De switches uit de Juniper Networks EX-serie en Juniper Mist Wired Assurance bieden krachtige netwerkprestaties en veiliger toegang tot access points en andere bedrade apparatuur. Juniper werd gepositioneerd als ‘Leader’ in het marktrapport 2022 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure.

De Korian Benelux Group werkte samen met Juniper Elite Plus-partner Nomios aan de ontwikkeling van een optimale netwerkarchitectuur. De focus lag daarbij op het ontwerpen, testen en valideren van de oplossingen van Juniper om te waarborgen dat ze in alle strategische en technische doelstellingen konden voorzien.

Christoph Van Doren, ICT-directeur bij Korian Benelux: “Ons nieuwe netwerk biedt ons verplegend personeel veerkrachtige toegang tot medische en administratieve applicaties. Computers op trolleys en slimme medische apparatuur blijven 24/7 verbonden. Bewoners en hun familieleden kunnen nu in een handomdraai een verbinding maken met het wifi-netwerk. Medewerkers van de IT-afdeling hebben op hun beurt duidelijk zicht op de serviceniveaus die van hen verwacht worden en wat zij werkelijk bieden. Met Juniper Mist kunnen we problemen met het draadloze netwerk direct signaleren in plaats van te moeten wachten totdat het verplegend personeel ons daarop attent maakt. Op die manier zijn we minder tijd bezig met het oplossen van problemen en houden we meer tijd over voor strategische initiatieven.”  

Gos Hein van de Wouw, vice president Enterprise voor de regio EMEA bij Juniper Networks: “Zorginstellingen hebben behoefte aan innovatieve technologie waarmee ze bewoners, gasten en stafleden optimaal kunnen bedienen. Het netwerk speelt een sleutelrol bij het waarborgen van een juiste werking van de IT-infrastructuur van Korian. De organisatie kan hiermee schaalbare ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen en technologieën die bijdragen aan betere resultaten en ervaringen voor bewoners.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!