Witold Kepinski - 23 mei 2023

Veeam Kasten K10 V6.0 biedt ransomware bescherming voor Kubernetes

Kasten by Veeam, speler voor Kubernetes-back-up en noodherstel, heeft tijdens het VeeamON event in Miami de release aangekondigd van zijn nieuwe Kasten K10 V6.0 Kubernetes-platform voor gegevensbescherming. De nieuwe release bevat functies waarmee klanten hun cloud-native gegevensbescherming efficiënter kunnen schalen, hun applicaties en gegevens beter kunnen beschermen tegen ransomware-aanvallen en de toegankelijkheid kunnen vergroten door nieuwe cloud-native integraties toe te voegen.

Veeam Kasten K10 V6.0 biedt ransomware bescherming voor Kubernetes image

Kubernetes is ontworpen om een ​​hogere productiviteit mogelijk te maken en helpt bedrijven automatisering op te schalen om zeer grote implementaties in gecontaineriseerde omgevingen te beheren. Kubernetes heeft nu de status van industriestandaard verworven, aangezien cloud-native architectuur de wijdverbreide modernisering van applicaties stimuleert. Nu worden de IT-budgetten krapper en neemt de druk om meer te doen met minder toe. Tegelijkertijd blijven beveiligingskwesties top-of-mind in alle bedrijfssegmenten, waarbij 85% van alle organisaties in de afgelopen 12 maanden ten minste één cyberaanval heeft gehad.

Kasten K10 V6.0 overbrugt de behoefte aan verhoogde operationele efficiëntie en zakelijke veerkracht in cloud-native omgevingen. De oplossing introduceert nieuwe verbeterde mogelijkheden om back-up en noodherstel uit te voeren met intelligent beleid, de mogelijkheden voor bedreigingsdetectie uit te breiden en keuzevrijheid te behouden wat betreft het selecteren van de beste componenten van de onderliggende infrastructuur.

"Bedrijven die cloud-native applicaties inzetten, staan ​​voor twee belangrijke uitdagingen. Ze moeten hun kritieke bedrijfsmiddelen beschermen tegen cyberaanvallen en tegelijkertijd applicaties en onderliggende infrastructuur op de meest efficiënte manier schalen", zegt Gaurav Rishi, Vice President of Product and Partnerships bij Kasten by Veeam. "Kasten K10 V6.0 pakt deze problemen direct aan door intelligentie en automatisering te introduceren in alle lagen van het back-up- en herstelproces met diepgaande ecosysteemintegraties, waaronder Red Hat OpenShift voor gegevensbescherming op bedrijfsniveau. We halen ook frictie uit het proces door af te stemmen op de tools en processen die klanten al gebruiken."

Nieuwe mogelijkheden van Kasten K10 V6.0 zijn onder andere:

  • Ransomware-bescherming op ondernemingsniveau:Kasten K10 V6.0 stelt organisaties in staat om proactieve strategieën voor ransomwarebescherming te creëren door de detectiemogelijkheden van verdachte activiteiten te verbeteren, onveranderlijke back-ups te bieden en hun mogelijkheden voor onmiddellijk herstel te vergroten. De nieuwe release breidt de mogelijkheden voor bedreigingsdetectie uit door alle gebeurtenissen native in Kubernetes Audit te loggen. De Kubernetes-auditlogboeken kunnen vervolgens holistisch worden geanalyseerd door intelligente oplossingen voor dreigingsdetectie om patronen van abnormale, verdachte activiteiten op te sporen en te markeren. De mogelijkheid om te communiceren met AWS Secrets Manager om toegangscodes op te slaan/op te halen, zorgt voor meer flexibiliteit bij het implementeren van een geharde, veilige Disaster Recovery (DR)-workflow voor K10 zelf. Ook kan het native Kubernetes-beleid van Kasten K10 worden geïntegreerd in Infrastructure as Code om "vangrails" te bieden, waardoor risicobeperking mogelijk is,
  • Schaalbaarheid en efficiëntieverbeteringen: een nieuwe applicatievingerafdrukfunctie zorgt ervoor dat nieuw geïmplementeerde stateful applicaties automatisch worden toegewezen aan de juiste blauwdrukken om de juiste gegevensconsistentie te bereiken. Dit helpt risico's te verminderen, complexiteit te minimaliseren, operationele consistentie te bevorderen en verbeterde compliance af te dwingen, wat de weg vrijmaakt voor schaalvergroting. Kasten K10 V6.0 biedt ook een verbeterde metadata-transformatie-ervaring (zoals typisch vereist bij het herstellen of migreren van applicaties in verschillende omgevingen), een gestroomlijnde VM-herstelworkflow voor Red Hat OpenShift-virtualisatie en multi-cluster licentiebeheer, waardoor een verbeterde en efficiëntere gebruiker mogelijk wordt ervaring.
  • Cloud Native Expansion: Kasten K10 blijft de meest up-to-date cloud native integraties toevoegen die nieuwe workloads en opslagtypes, hybride implementaties en verbeterde beveiligingsmogelijkheden mogelijk maken. Kasten K10 V6.0 ondersteunt nu Kubernetes 1.26, Red Hat OpenShift 4.12 en een nieuwe ingebouwde blauwdruk voor Amazon RDS, wat een groter bereik en interoperabiliteit mogelijk maakt. Het platform voegde ook aanvullende hybride cloudondersteuning toe op GCP, platformonafhankelijke hersteldoelen voor VMware Tanzu-omgevingen en nieuwe Cisco Hybrid Cloud CVD met Red Hat OpenShift en Kasten K10. Het toevoegen van nieuwe opslagopties voor NetApp ONTAP S3 en Dell-EMC ECS S3 zorgt voor meer keuzevrijheid en interoperabiliteit met opslagdoelen.

"De steeds complexere en geavanceerdere aard van Kubernetes-clusters maakt het implementeren van nieuwe services en het waarborgen van adequate gegevensbescherming voor hen een ontmoedigende taak", aldus Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam. "Met Kasten K10 V6.0 geïntegreerd in deVeeam-gegevensplatform, kunnen klanten de complexiteit van hun Kubernetes-implementaties verminderen, waardoor hun cloud-native omgevingen hun volledige potentieel kunnen bereiken. Tegelijkertijd helpt de nieuwe release hen om de gegevensbescherming en beveiligingsveerkracht te verdubbelen op een moment dat ze het zich op geen van beide factoren kunnen veroorloven om compromissen te sluiten."

Kasten by Veeam blijft de erkende leider op de Kubernetes-markt voor gegevensback-up en -herstel, zoals erkend door vele onderscheidingen in de branche. Een recent voorbeeld is de2023-editie van GigaOm Radar voor Kubernetes-gegevensbescherming, waarin Kasten by Veeam zowel een leider als een outperformer is, de enige leverancier die sinds de start van het rapport drie jaar op rij een dergelijke onderscheiding heeft behaald. Dit verklaart het aanzienlijke en versnellende momentum dat Kasten by Veeam op de markt geniet, met een bijna driecijferige groei op jaarbasis in het fiscale jaar 2022.

Algemene beschikbaarheid van de nieuwe Kasten K10 V6.0 wordt eind Q2 verwacht en zal te zien zijn tijdens zowel Red Hat Summit alsVeeamON 2023, het community-evenement voor experts op het gebied van gegevensherstel, dat online plaatsvindt van 22-24 mei en persoonlijk in Miami, Fla. Ontworpen door en gebouwd voor de back-up- en herstelprofessional, zullen deelnemers hun vaardigheden uitbreiden, leren hoe ze hun bedrijf kunnen beschermen tegen ransomware, en deel branchekennis met exclusieve inhoud van Microsoft, AWS, Hewlett Packard Enterprise en meer

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!