Witold Kepinski - 25 mei 2023

Main realiseert exit van ChainPoint naar Source Intelligence

Na een samenwerking kondigt Main Capital Partners de verkoop aan van supply chain sustainability software provider, ChainPoint, aan Source Intelligence, software provider van product compliance en ESG management.

Main realiseert exit van ChainPoint naar Source Intelligence image

Tijdens Main’s investeringsperiode heeft ChainPoint een groei doorgemaakt en haar klanten een innovatief softwareplatform geboden voor het monitoren en beveiligen van supply chains. ParkerGale Capital steunt de verkoop van ChainPoint aan Source Intelligence in een wederzijds streven om een overzeese aanwezigheid op te bouwen.

ChainPoint is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven bij het monitoren van supply chains door systemen te verbinden en informatie te delen. Het veilige, cloud-based platform van het bedrijf stelt gebruikers in staat om product-, proces- en leveranciersinformatie van grondstof tot eindproduct te beheren en te delen. De flexibiliteit en schaalbaarheid van ChainPoint’s software maakt toepassing in elke industrie, grondstof en toeleveringsketen mogelijk.

Als partners hebben het management van Chainpoint en Main het bedrijf succesvol ontwikkeld tot een recurring SaaS business met een internationaal blue-chip klantenbestand in verschillende sectoren. Daarnaast heeft de focus op innovatie geresulteerd in een modern en schaalbaar tech platform waarmee ChainPoint haar groeistrategie voor de komende jaren kan voortzetten.

Pieter van Bodegraven, Chairman bij ChainPoint en Senior Partner bij Main: "GRC en compliance gerelateerde software segmenten behoren tot onze belangrijkste focusgebieden van Main. Tijdens de investeringsperiode van Main hebben we de organisatie geholpen op te schalen en tegelijkertijd de groeistrategie van het bedrijf op een steeds winstgevender manier te versnellen."

Source Intelligence biedt een spectrum aan duurzame supply chain management oplossingen, van krachtige compliance software tot deskundig beheerde service opties. Het bedrijf is onder andere actief in de retail-, elektronica- en productie-industrie. Door de overname van ChainPoint kan Source Intelligence haar ambities om meer voet aan de grond te krijgen in Europa waarmaken.

"Het bundelen van onze krachten met Source Intelligence zal onze positie op de internationale markten consolideren en de innovatie en kwaliteit van de dienstverlening van ons team aan bestaande en nieuwe klanten verder versterken", voegt Johan Zandbergen, oprichter en CEO van ChainPoint, toe.

ChainPoint zal een Europese aanwezigheid voor Source Intelligence opzetten. Er is een sterke strategische fit tussen de twee bedrijven, die beide hun klanten ondersteunen bij het beheren en verbeteren van duurzame supply chains en tegelijkertijd kosten en risico's verminderen. Samen kunnen ze een bredere oplossing bieden die waarde toevoegt voor hun klanten en andere belanghebbenden wereldwijd.

"De overname van ChainPoint stelt ons in staat om meer grondstoffen te traceren tot aan de bron en breidt onze mogelijkheden uit om klanten in andere industrieën te bedienen, waaronder voeding, kleding en retail", zegt Glenn Trout, CEO van Source Intelligence. "Met een breder scala aan Supply Chain Compliance en transparantie oplossingen zijn we beter gepositioneerd om onze snel groeiende wereldwijde klantenkring te bedienen."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!