Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2023

Miele opent deuren van duurzame Community Space

Miele opent de deuren van haar duurzame Community Space: Miele X. De nieuwe Community Space in 'The Valley' is met haar 2.000 vierkante meter, zes keer zo groot als de vorige werkplek. Deze extra vierkante meters bieden ruimte om het diverse personeel van de digitale hub van Miele te inspireren.

Miele opent deuren van duurzame Community Space image

Wanneer de liftdeuren openen, word je verwelkomd door een klein Miele-museum waar 124 jaar historie staat tentoongesteld. Achter een glazen wand zie je de diverse uitvindingen van het merk, zoals een historische stofzuiger en een van hun eerste wasmachines. Wanneer je langs deze reis door het verleden loopt, kom je in de lobby. Als je door de glazen wanden en deuren kijkt, vang je al een glimp op van het hart van de Community Space.

Vergader- & inspiratieruimtes

De Community Space telt vele vergaderruimtes. Een daarvan is de green room, een kas naast de kookeilanden, waar je vergadert tussen de verse kruiden en groene planten. Rondom de keuken vind je open werkplekken, kleinere call cabins en geluiddichte vergaderruimtes voor maximaal vier personen. Minder traditioneel, en als viering van de verschillende nationaliteiten die Miele X rijk is, zijn de unieke

Met haar nieuwe break-outruimtes wil Miele de verschilende nationaliteiten binnen zijn organisatie benadrukken. Denk aan een Indiase tuk-tuk en een Oostenrijkse ski-cabine. Voor videoconferenties met een grote groep mensen, is de 360 interne boardroom Silbersaal de ideale plek. Deze biodynamische ruimte is gecreëerd om een ultieme vergaderervaring te bieden en omschrijft Miele als ‘inclusief, stimulerend en verbindend’. Met meubilair en technologie in een opstelling van 360 graden, kunnen tot twaalf personen samen inbellen voor een videogesprek. Net als de rest van de Community Space telt de Silbersaal veel planten om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Inclusiviteit en welzijn

“We noemen onze nieuwe werkplek een Community Space in plaats van een kantoor. Een kantoor is een plek waar je komt en gaat. Dit is zoveel meer. We hebben een omgeving ontwikkeld waar je je thuis voelt, die mensen inspireert en verschillende voorzieningen biedt die hun welzijn bevordert. Ik zie samenwerking als een spier die ons sterk maakt. Het draait allemaal om de juiste balans tussen culturele diversiteit, ervaringen en vaardigheden,” legt Curt Simon Harlinghausen uit.

Een aantal van de voorzieningen die Harlinghausen benoemt zijn te vinden in een rustiger gedeelte, nabij de stille ruimte waar mensen in rust en concentratie kunnen werken. Een van de deuren leidt tot een recreatieruimte, waar mensen kunnen mediteren of hun geloof kunnen uitoefenen. Ook is er een besloten rustruimte voor ouders. Daarnaast is er een recreatieruimte waar je yoga kunt beoefenen en er zijn zelfs twee slaapcabines voor wie behoefte heeft aan een powernap.

Harlinghausen vervolgt: “Miele X is een prestatiegemeenschap, we streven ernaar effectief te zijn in alles wat we doen. We zijn technisch onderlegd en hebben de beste digitale en efficiënte oplossingen ingevoerd om ons werk te doen. Maar nog veel belangrijker is de menselijke maat. We zijn niets zonder de ontzettend getalenteerde mensen die hier werken. Daarom creëerden we voor hen deze inspirerende omgeving, waar ze kunnen werken, leren en kennis kunnen delen – en het beste uit zichzelf kunnen halen terwijl ze voortdurend leren en nieuwsgierig blijven.”

Een gevoel van verbondenheid

Jyoti Kushwaha, Frontend Engineer, verhuisde vanuit India voor haar functie bij Miele X en vertelt dat de nieuwe Community Space haar heeft geholpen zich hier thuis te voelen: “Toen ik voor deze baan naar Amsterdam verhuisde, besloot ik vaak naar kantoor te gaan om mensen te ontmoeten en meer over het bedrijf te leren. De open opstelling van alle ruimtes maakt het heel makkelijk om een praatje te maken met anderen. Mijn collega’s zijn heel aardig en ze gaven me handige informatie over het bedrijf en de stad. Ik kan zeggen dat de nieuwe Community Space, samen met de fijne mensen hier, mij een gevoel van verbondenheid geeft, wat mijn overgang makkelijker maakte.”

Jiaging Zhong, Corporate Manager Projects Marketing & Sales bij Miele, is gevestigd in Duitsland en was een van de eerste internationale collega’s die het nieuwe onderkomen van Miele X bezocht. Zhong: “Ik vind de open en uitnodigende omgeving erg fijn. Het moedigt aan om te netwerken en het leuk te hebben met elkaar terwijl je samenwerkt. De verschillende ruimtes, met elk specifieke doeleinden en behoeften, dragen bij aan de efficiëntie binnen de Community Space. Het voelt echt als een kantoor dat nooit ‘eindigt’.”

“We hebben een spannende reis doorgemaakt. Het vinden van een thuis dat bij het iconische Miele-merk past, het creëren van een concept voor onze ideale Community Space en het uitwerken ervan. Tot aan het moment dat we het voor de eerste keer in gebruik namen. Vandaag zijn we officieel operationeel. Ik ben bescheiden trots op het resultaat en geloof echt dat onze nieuwe Community Space werk, cultuur en menselijke waarden samenbrengt,” zegt Harlinghausen. “Nu onze ‘100 dagen zonder klachten’-periode voorbij is, staan we klaar voor feedback zodat we onze Community Space nog beter kunnen maken,” voegt hij er met een glimlach aan toe.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!