Witold Kepinski - 24 mei 2023

Avit en Wingmen bouwen aan Springboard Network

Avit, netwerk integrator en managed service provider, bouwt samen met het Deense Wingmen aan een Europees netwerk van gelijkgestemde ondernemende IT-infrastructuur en cybersecurityspecialisten, ondersteund door de Nederlandse private equity maatschappij Quadrum Capital

Avit en Wingmen bouwen aan Springboard Network image

Onder het paraplulabel Springboard Network willen beide partijen verder bouwen aan een specialistisch netwerk van IT-infrastructuur integrators en managed security service providers. Bedrijven die zich als nieuw label willen aansluiten blijven opereren onder hun eigen naam, maar werken samen aan nieuwe initiatieven, en delen elkaars kennis en resources.

Avit en Wingmen zijn de eerste twee partijen die onder Springboard Network vallen. Beide labels verwachten dat er op korte termijn synergetische branchegenoten zijn die zich aansluiten. Meerdere initiatieven en gesprekken hiervoor lopen. Zo moet er uiteindelijk een hecht en krachtig netwerk ontstaan van cybersecuritybedrijven en netwerkspecialisten; twee specialisaties die elkaar naadloos aanvullen. Op deze manier wil Springboard Network de concurrentie aangaan met grote Europese partijen.

Voor nieuwe labels zijn er tal van voordelen. Partijen kunnen samen sneller groeien omdat er wordt samengewerkt op het gebied van investeringen in competenties. Daarnaast kunnen deelnemende labels diensten aanbieden van andere labels om zo hun eigen klantenportefeuille nog beter te bedienen. Tevens kan het aanbieden van internationale carrières bij gelieerde labels helpen IT’ers aan te trekken in deze krappe arbeidsmarkt. Op die manier wil het netwerk een ‘springplank’ zijn naar de toekomst van de bedrijven, hun talent en hun klanten.

Eigen identiteit
Bestaande klanten zullen in eerste instantie weinig merken van de veranderingen bij Avit en Wingmen. Springboard Network is een overkoepelend label voor bedrijven die hun eigen identiteit behouden, maar wel met een toevoeging in het logo. Zo weet iedereen dat er een groot netwerk van specialistische bedrijven met veel kennis, expertise, en daadkracht achter zit. Bovendien zijn het labels die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Toekomstige partnerpartijen zullen onder meer op duurzaamheidsdoelen beoordeeld worden.

Ronald Kraanen (foto), CEO van Avit: “Het is onze ambitie om grote internationaal opererende bedrijven daadkrachtig te kunnen ondersteunen vanuit ons Europese netwerk. Veel van onze klanten maken hun groeiambities in Europa waar, maar zij blijven het liefst zakendoen met één internationale partner met lokale aanwezigheid. Daarom willen wij meegroeien. Zo zetten wij een specialistisch netwerk van IT-specialisten in Europa op. Daarmee kunnen we klanten nog betere diensten verlenen.”

Arjan Hoop, Managing Partner van Quadrum Capital: “Als onafhankelijke investeringsmaatschappij helpen we bedrijven met het verantwoord realiseren van groeiambities. Avit en Wingmen hebben laten zien dat ze met de samenwerking waarde toevoegen aan het huidige Europese IT-landschap. Het is tijd om hun kennis en expertise uit te wisselen met andere, gerenommeerde Europese bedrijven. Daar willen wij graag bij helpen.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!