Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2023

Microsoft tekent beroep aan tegen Britse blokkade van overname Activision-Blizzard

Microsoft gaat officieel in beroep tegen het besluit van de Britse Competition & Markets Authority (CMA) de voorgenomen overname van game-ontwikkelaar Activision-Blizzard af te keuren.

Microsoft tekent beroep aan tegen Britse blokkade van overname Activision-Blizzard image

Het Amerikaanse techbedrijf wil Activision Blizzard inlijven voor een bedrag van 69 miljard dollar, omgerekend zo'n 63,3 miljard euro. De Britse waakhond zette eind vorige maand echter een streep door de overname; het vreest dat de deal de positie van Britse consumenten schaadt. De CMA is onder meer bang dat Microsoft te veel macht op de online gamingmarkt krijgt. Op dit moment beschikt Microsoft al over een marktaandeel van 60 tot 70% in deze markt in het Verenigd Koninkrijk, meldt de Britse toezichthouder.

Microsoft en Activision Blizzard kondigden eerder al in beroep te gaan tegen beslissing. Dit beroep is nu door Microsoft officieel aangetekend, meldt het bedrijf aan Bloomberg. De bedrijven stellen dat de CMA de impact van de overname op de markt voor online gaming overschat. Ook zou de beslissing technologische innovatie en investeringen in het Verenigd Koninkrijk in de weg staan. De CMA oordeelt nu dat zolang dit beroep loopt, Activision Blizzard en Microsoft geen aandelen van elkaar mogen kopen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!