Martijn Kregting - 26 mei 2023

Startup komt met chatbot voor appen met Jezus

De Nederlandse AI-startup Watermelon maakt het naar eigen zeggen mogelijk om tijdens de Christelijke feestdag Pinksteren te chatten met Jezus via Whatsapp. Watermelon heeft de GPT-4 chatbot JesusPT vlak voor Pasen gelanceerd. De toepassing zou inmiddels in ruim 40 landen worden gebruikt - vooral om te biechten.

Startup komt met chatbot voor appen met Jezus image

Gebruikers van de chatbot bevinden zich onder meer in Nederland, Duitsland, Italië, Hong Kong, Brazilië, Kenia en India. Zij stellen onder andere vragen over bijbelpassages of vragen om berichten van God. Ook wordt er gevraagd om uitleg van de bijbel of van het geloof. Het meest worden zonden gebiecht en hierbij wordt gevraagd om vergiffenis of hulp. Er worden ook enkele niet-serieuze vragen gesteld. In totaal zijn er al meer dan 15.000 vragen gesteld.

Gebaseerd op ChatGPT-technologie

Watermelon claimt de GPT-4 chatbot JesusPT te hebben ontworpen met eigenschappen die aan Jezus worden toegeschreven. In de antwoorden worden empathie en mededogen getoond. Verder beschikt de chatbot over theologische kennis, biedt spirituele begeleiding en begrijpt het contextuele informatie. De bot is gemaakt via het systeem van Watermelon Pulse dat gebruik maakt van dezelfde technologie als ChatGPT.

"We hebben deze chatbot gecreëerd om de capaciteiten ervan te testen en we vinden het leuk om dit te doen met feestdagen zodat het ook wat extra’s biedt voor de gebruiker", stelt Alexander Wijninga, oprichter van Watermelon. "In het verleden hebben we al een Sintbot gemaakt, die in de toekomst zeker een vervolg zal krijgen met de geavanceerdere GPT-4. En deze keer wilden we graag iets proberen met Pasen en Pinksteren."

Watermelon is een Nederlandse (Utrecht) AI startup opgericht door Alexander Wijninga (28) en Charl Haas (30). Watermelon heeft een aantal prijzen gewonnen waaronder Beste jonge ondernemers van Nederland, beste startup van Nederland en werd tweede in beste Startup van Europa op SaaStr in Dublin.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 SLTN Vierkant
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!