Witold Kepinski - 30 mei 2023

Sastrify haalt 32 miljoen dollar op in Series B investeringsronde

Sastrify kondigt aan 32 miljoen dollar te hebben opgehaald met hun Series B investeringsronde, geleid door Endeit Capital en met deelname van Simon Capital en eerdere investeerders HV Capital, FirstMark Capital en TriplePoint Capital. Met deze financiering is Sastrify van plan om hun internationale team in zowel de Verenigde Staten als in Europa -inclusief Nederland- uit te breiden. Bovendien willen ze de productontwikkeling te versnellen door met name te focussen op de behoeften van midmarket en enterprise klanten.

Sastrify haalt 32 miljoen dollar op in Series B investeringsronde image

De overvloed aan SaaS blijft een aanzienlijk risico voor bedrijven wereldwijd. Volgens onderzoek zullen in 2023 meer dan 200 miljard dollar en 3,9 miljard werkuren worden verspild aan het kopen van software. Dit terwijl een op de vijf bedrijven in aanraking komt met inbreuk op hun cyberbeveiliging als gevolg van shadow IT. Data van Sastrify laat zien dat het gemiddelde bedrijf meer dan 30 procent te veel uitgeeft aan SaaS en meer dan 400 uur per jaar verspilt aan het beheer van hun SaaS-contracten.

Met het Sastrify-platform kunnen gebruikers hun hele SaaS-inkooptraject centraliseren, visualiseren en automatiseren. Snelgroeiende bedrijven in Nederland zoals HousingAnywhere, Temper en Bitvavo hebben hun SaaS-inkoop al ondergebracht bij Sastrify en de focus ligt nu op verdere uitbreiding in de VS en Europa.

De investeringsronde valt samen met een belangrijke product update van Sastrify’s platform. Hiermee worden zowel geautomatiseerde Usage Analytics als ook de lancering van de Sastrify Marketplace met flexibele betalings- en financieringsopties geïntroduceerd. Onlangs kondigden Sastrify en Capchase ook een samenwerking aan waarmee ze flexibele financiering voor SaaS-licenties gaan aanbieden.

Met de lancering van exclusieve, vooraf-onderhandelde contracten via de Sastrify Marketplace, kunnen teams software vinden en evalueren, inkoopprocessen stroomlijnen, hun stack optimaliseren en volledig inzicht verkrijgen voordat ze een beslissing nemen. Met de verbeteringen omtrent Usage Analytics , profiteren bedrijven van volledige transparantie in hun SaaS-stack, waardoor ze ongebruikte tools kunnen verwijderen en met betere alternatieven aan de slag kunnen.

"We hebben een platform gebouwd dat inkoop-, financiële- en IT-teams in staat stelt om alle aspecten van hun software-inkoop volledig te optimaliseren," zegt Sastrify CEO en medeoprichter Sven Lackinger. "Onze honderden klanten over de hele wereld hebben ons platform gevalideerd als de meest volledige SaaS-inkoopoplossing. We hebben ons gepositioneerd om ons team verder te laten groeien en blijven werken met onze klanten om hun IT risico te verlagen, tijdsbesparingen van meerdere uren per week te realiseren en miljoenen te besparen op hun SaaS-kosten."

Sinds de lancering van Sastrify in 2020 en o.a. haar uitbreiding naar Nederland in 2022, heeft het bedrijf een prominente positie verworven in Europa. Afgelopen jaar zijn ze, mede dankzij een sterke focus op rendement voor hun klanten, met ruim 400% gegroeid en wisten zo hun positie verder uit te bouwen.

"Als gevolg van de opkomst van SaaS-oplossingen, de versnelde digitale transformatie door Covid en het huidige wereldwijde economische klimaat, is schaalbaarheid van SaaS-beheer een belangrijk instrument geworden voor het runnen van een succesvol bedrijf. Wij geloven dat het platform van Sastrify zeer goed gepositioneerd is om op deze trend in te spelen," aldus Philipp Schroeder, partner bij Endeit Capital.

Foto: Sastrify oprichters Maximilian Messing (links) en Sven Lackinger (rechts)

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!