Witold Kepinski - 29 mei 2023

ROM Utrecht Region investeert in PLTFRM

ROM Utrecht Region investeert in het Utrechtse IT-bedrijf PLTFRM, een startup die een platform heeft ontwikkeld om bedrijven en organisaties eenvoudig en transparant IT Managed Services te laten afnemen van gespecialiseerde partners. PLTFRM helpt klanten bij het identificeren van hun IT-vraagstukken en selecteert samen met hen geschikte specialistische dienstverleners om de oplossing te realiseren.

ROM Utrecht Region investeert in PLTFRM image

De vraag naar digitalisering groeit snel en is inmiddels onmisbaar geworden voor moderne organisaties. Dit heeft geleid tot een toenemende behoefte aan diensten op het gebied van cybersecurity, cloud, data & AI, en software- en applicatieontwikkeling. Het kan echter uitdagend zijn om de juiste leverancier te vinden en selecteren, de kosten te beheersen en het project te besturen op basis van feitelijke KPI’s.

PLTFRM speelt hierop in door als een brug te fungeren tussen opdrachtgevers en IT-leveranciers. Het bedrijf ontzorgt klanten door hen te helpen bij het zoeken en selecteren van de juiste partij(en), het contracteren en het regisseren van de samenwerking. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit dienstverlening. De technologie van PLTFRM biedt een feitelijke besturing naast een menselijk regiecomponent, waardoor er voor elk IT-vraagstuk een oplossing gevonden kan worden die wordt uitgevoerd door gespecialiseerde partij(en) met een hogere succesratio en tegen lagere kosten

“Door de samenwerking met de ROM en de ervaren business angels halen we veel kennis, netwerk en groeipotentieel in huis. We zijn erg blij dat we hiermee de beoogde groei sneller kunnen voltooien. We zien een enorme beweging in de markt waar we met PLTFRM op in spelen. Met deze groei injectie kunnen we nog meer organisaties ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen door het digitaliseren van belangrijke business processen. We kijken uit naar een mooie samenwerking", zegt Jasper Fioole – co-founder PLTFRM.

Investering in PLTFRM

ROM Utrecht Region investeert samen met een groep business angels in deze startup. Met de investering zal PLTFRM haar team uitbreiden, wordt MyPLTFRM verder geautomatiseerd, en het partnernetwerk vergroot. “PLTFRM is een voorloper in de digitale transitie op het gebied van o.a. Data & AI, Cloud en Cybersecurity. De ecosysteem aanpak van PLTFRM om de juiste partners te verbinden en samen te werken sluit heel goed aan bij de werkwijze en missie van de ROM en daarmee een versnelling te realiseren in de digitale transitie", zegt Irene van de Poll – Investment Manager ROM Utrecht Region.

De ROM als investeerder

ROM Utrecht Region is een maatschappelijke investeerder die toegang tot kapitaal vergroot voor innovatieve bedrijven in de regio. De ROM investeert in de grote transitiesectoren die van belang zijn voor de economie van morgen: digital, health en sustainability. Om de financieringen voor deze bedrijven te realiseren, werkt de ROM samen met vele partners binnen en buiten de regio. De ROM heeft twee fondsen: het Healthy Urban Living Proof Of Concept (HUL POC) Fonds en het Participatiefonds. Het HUL POC fonds is mede mogelijk gemaakt door co-financiering van de Provincie Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De investering in PLTFRM gebeurt vanuit het HUL POC Fonds.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!