Wouter Hoeffnagel - 30 mei 2023

Theranos-oprichter Elizabeth Holmes moet zich melden bij gevangenis

Elizabeth Holmes, oprichter van Theranos en schuldig bevonden aan misleiding van klanten en beleggers, moet zich vandaag melden bij de gevangenis. Zij moet elf jaar de cel in.

Theranos-oprichter Elizabeth Holmes moet zich melden bij gevangenis image

Holmes haalde in 2004 honderden miljoenen dollar op voor de start-up Theranos. Dit bedrijf beloofde een bloedtest te ontwikkelen met revolutionaire technologie. Hierbij zijn slechts enkele druppels bloed voldoende om allerlei ziektes op te sporen, waaronder kanker en diabetes. Het zou gaan om ene medische doorbraak.

Doek in 2018 gevallen

Diverse investeerders staken geld in Theranos. Het gaat daarbij om bekende namen, zoals mediamagnaat Rupert Murdoch en de voormalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger. The Wall Street Journal publiceerde later echter een reeks artikelen, waaruit bleek dat de technologie van Theranos in werkelijkheid niet bestaat. Het bedrijf is in 2018 uiteindelijk opgedoekt.

Zowel Holmes als haar zakenpartner Sunny Balwani zijn schuldig bevonden aan onder meer fraude. Zij moeten respectievelijk elf en dertien jaar de cel in. Holmes moet zich vandaag in het Texaanse Bryan melden bij de gevangenis.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Arctic Wolf BW vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!